På den store madmesse Madværkstedet i København den 11. marts finder Årets Kok og Årets Tjener 2025 sted – Danmarksmesterskabet for kokke og tjenere.
Foruden den spændende konkurrence vil HORESTAs arbejdsmiljøchef, Vivi Nedergaard Lambert, også holde et indlæg på Sundhedsscenen om mental trivsel under titlen "Mental trivsel på menuen". Indlægget tager afsæt i et initiativ, der er udviklet i et samarbejde mellem HORESTA, Norion og FOOD med støtte fra Velliv.
Foredraget finder sted den 11. marts fra kl. 10.30-10.55.
Projektet har identificeret væsentlige faktorer, der kan forbedre arbejdsglæden i branchen, og Vivi Nedergaard Lamberts oplæg vil derfor give indsigt i en række praktiske tiltag, der kan implementeres med få ressourcer.
"Man kan med forholdsvis små midler skabe forbedringer i den mentale trivsel på arbejdspladserne. Det behøver ikke at være et kæmpe projekt," siger arbejdsmiljøchef hos HORESTA, Vivi Nedergaard Lambert.
10 gode bud på bedre trivsel
Hendes oplæg fokuserer på 10 gode bud til bedre trivsel – herunder betydningen af god vagtplanlægning, tydelig ledelse, respektfuld adfærd og work-life balance. Initiativerne har vist sig at styrke både medarbejdertrivsel og arbejdspladskultur i restaurationsbranchen, der normalt vist er præget af højt tempo og skiftende arbejdstider.
Mental trivsel er en afgørende faktor for en sund og produktiv arbejdsplads – især i en branche, hvor tempoet er højt, og kravene kan være udfordrende.
"Det er vigtigt at fokusere indsatserne og koge det ned. Det behøver ikke altid at være meget omstændigt. Start i det små med mikrohandlinger og byg videre derfra. Det kommer jeg til at sætte flere ord på under foredraget," forklarer Vivi Nedergaard Lambert.
Mange virksomheder oplever, at forbedret trivsel fører til lavere sygefravær, øget produktivitet og en stærkere tilknytning mellem medarbejdere og arbejdsplads. De 10 gode bud giver ledere og medarbejdere håndgribelige værktøjer til at skabe en bedre hverdag.
Blandt de konkrete anbefalinger er at sikre en tydelig opgavefordeling og briefing før vagter, opbygge en respektfuld kultur blandt kollegaer og gæster samt at fremme en balanceret arbejdskultur, hvor medarbejdernes fritid respekteres.
Madværkstedets messe er en af branchens vigtigste faglige begivenheder, hvor virksomheder og fagfolk samles for at få ny viden og inspiration. I år er der særligt fokus på sundhed og trivsel.
Uanset om du er leder eller medarbejder, kan du få værdifuld indsigt i, hvordan små tiltag kan gøre en stor forskel for arbejdsglæden.
Deltagelse i oplægget er gratis, men tilmelding til messen er nødvendig. Ses vi?

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA vil halvere Airbnb-loft: Fra 70 til 35 dages udlejning
28-02-2025
-
Hotel sparer 20 pct. af vandforbruget
28-02-2025
-
Stigning i antallet af flypassagerer fra danske lufthavne
28-02-2025
-
Hotel sat til salg: Nu er jagten sat ind på den rette køber
28-02-2025
-
Udeblivelser koster, men københavnerne gør det igen og igen
28-02-2025
-
Minidestinationer skal sprede turismen i København
28-02-2025
-
Sushikæde får ny ejer: Fem butikker begæres konkurs
28-02-2025