DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.
SkillsDenmark er en nonprofit organisation, der som medlemmer har de faglige udvalg, der sender unge danske lærlinge og elever afsted til DM i Skills samt de store internationale konkurrencer WorldSkills og EuroSkills. Erhvervsskoler har også mulighed for at være medlem af SkillsDenmark, hvilket 57 erhvervsskoler er.
DM i Skills 2023
DM i Skills løb i 2023 af stablen den 2. – 4. februar i Fredericia.
Læs mere på Skills' hjemmeside.
Historie
Organisationen WorldSkills blev etableret i Spanien i 1950 med formålet at give flere unge lyst til at beskæftige sig med de erhvervsfaglige uddannelser.
SkillsDenmark blev grundlagt af fem faglige udvalg den 19. november 1997. Danmark blev medlem af WorldSkills i 1998 og deltog i WorldSkills i 1999 for første gang. Danmark har siden deltaget hver gang, men først efter etableringen af DM i Skills i 2011 fik vi succes på medaljesiden.
Se vinderne
DM i Skills
2023
- Kok: Magnus Lund Hansen (Kold College, Restaurant Værdsat)
- Smørrebrød og catering: Mathilde Kristensen (Aarthus tech, Food & co)
- Tjener: Katja Holm Kjærsgaard Olsen (Hotel- og Restaurantskolen i København, Dragsholm Slot)
- Receptionist: Ida Bekker Poulsen (Hotel- og Restaurantskolen, The Square)
2022
- Kok: Sophia Rosa Antorini (College360, Hotel og Restaurant Fru Larsen)
- Smørrebrød og catering: Luna Danielsen-Byrsting (ZBC, Jacob Bonne Jensen)
- Tjener: Lena Hahn Atzen (Erhvervsskolen Hansenberg og Molskroen)
- Receptionist: Helene Nolsøe (Tech College, Himmerland)
2020
- Kok: Elisabeth Madsen (TECHCOLLEGE og Musikkens Hus i Aalborg)
- Smørrebrød og catering: Frederik Mejlvang Brunhøj (College360 og Norevent)
- Tjener: Andreas Kobs Laursen (College360 og Restaurant Domestic)
- Receptionist: Katja Icaca Madsen (TECHCOLLEGE og First Hotel i Aalborg)
2019
- Kok: Mathias Dyhr Rothmann (Restaurant Næs)
- Smørrebrød og catering: Stine Brøndum Petersen (Cobham SATCOM)
- Tjener: Freja Staghøj Mortensen (Restaurant Remouladen)
- Receptionist: Thera Kartz Johansen (Comwell Hotel Kellers Park)
2018
- Kok: Lasse Zacho Andersen (Støvlet Katrines Hus) ZBC
- Smørrebrød og catering: Anna Schomburg Hansen (Slagteren og kokken i Gistrup) TECHCOLLEGE
- Tjener: Christina Ahlstrøm Pedersen (Hotel Juelsminde Strand) College 360
- Receptionist: Nicoline Rohmann Håkansson (Comwell Aarhus) TECHCOLLEGE