Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Flere har beskrevet restaurantbranchen som kriseramt, men ifølge konstitueret administrerende direktør i Horesta, Jeppe Møller-Herskind, er der ikke tale om et blodbad.
Branchen omsatte i 2024 for 62,5 mia. kr. mod 47,6 mia. kr. i 2019, og selvom der var færre nyåbninger og flere konkurser end før pandemien, er udviklingen samlet set positiv.
Udfordringerne er dog tydelige – inflation og stigende driftsomkostninger presser bundlinjen. Horesta anerkender, at særligt storbyer som København kan være hårdt ramt af overkapacitet.
Branchen er samtidig blevet mere professionel, og større koncerner som Cofoco, Norrlyst og Madklubben opnår stordriftsfordele, hvilket øger konkurrencen. Horesta ser ingen entydig mætning i markedet, men advarer mod at overinvestere i nye koncepter uden økonomisk bæredygtighed.
Læs hele historien på FødevareWatch (kræver login)
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Burger King Danmark får ny direktør
22-04-2025
-
Fårup Sommerland investerer 30 mio. kr. i jubilæumssæson
22-04-2025
-
Michelin-erfaring skal løfte historisk badehotel
22-04-2025
-
Norge vil indføre turistskat på overnatninger
22-04-2025
-
Brøchner Hotels lander tilfredsstillende resultat
22-04-2025
-
Københavns Lufthavn fylder 100 år
22-04-2025
-
Nyt barkoncept satser på spil og samvær frem for høj promille
22-04-2025
-
Comwell fik indflydelse: Nyt hotel i Køge bliver mindre end planlagt
22-04-2025