Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Konstitueret administrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, fremhæver, at hotel- og restaurationsbranchen står over for høje udgifter til råvarer, energi og lønninger, som presser virksomhedernes bundlinje.

Han ser samtidig et stort behov for mere international arbejdskraft og bedre rekruttering til erhvervsuddannelserne for at sikre væksten.

Bæredygtighed og digitalisering er nøglefokusområder, men de kræver investeringer, som mange virksomheder mangler kapital til.

HORESTA arbejder også i 2025 for momsligestilling og yderligere styrkelse af Danmark som kulinarisk destination.

Mens omsætningen i branchens er høj, er økonomien i branchen stadig præget af store forskelle, hvilket kalder på politisk opbakning til en langsigtet løsning.

Læs hele historien på FødevareWatch (kræver login)

Nye flagregler er trådt i kraft

Danske hoteller må fremover kun flage med nordiske og tyske flag, medmindre de søger en særlig tilladelse. HORESTA ser det nye regelsæt en ærgerlig begrænsning for branchen.

Minister i nytårsartikel: Turismen skal udvikles og udvides

Morten Dahlin (V) præsenterer i en nytårsartikel sine syn på og ønsker for turismen i 2025. Han vil arbejde for at fremme strategier for bæredygtig turisme, helårsturisme og nye investeringer, der skal sikre vækst og arbejdspladser i hele Danmark.

Log ind