Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Fra årsskiftet har nye regler givet ungarbejdere mellem 13 og 15 år flere opgaver, som gør dem mere attraktive for virksomheder.

Hos HORESTA, der har arbejdet for lempelserne, kalder arbejdsmiljøchef Vivi Nedergaard Lambert de tidligere regler forældede og ulogiske.

”Det var svært at forklare de unge, hvorfor de ikke måtte tømme en opvaskemaskine på arbejdet, men godt måtte derhjemme,” siger hun.

Ændringerne betyder, at virksomheder bedre kan udnytte de unges kompetencer, hvilket øger arbejdsudbuddet. Samtidig oplever McDonald's-franchisetager Pernille Kock Bromark, at flere unge nu får muligheden for et fritidsjob, hvor de føler sig værdsatte.

Regeringen håber, at lovændringen vil få flere unge i arbejde og skabe en bedre overgang til arbejdsmarkedet. Yderligere lempelser af reglerne forventes at træde i kraft i juli 2025.

Læs hele historien på DR

Hør også radioindslaget her

Restaurant giver gæster ansvar for god opførsel

På Restaurant Omar i København skal én gæst pr. bord som noget nyt være bordkaptajn med ansvar for god stemning og respektfuld adfærd. Tiltaget er indført for at beskytte personalet mod grænseoverskridende gæster.

Log ind