Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Fra årsskiftet har nye regler givet ungarbejdere mellem 13 og 15 år flere opgaver, som gør dem mere attraktive for virksomheder.
Hos HORESTA, der har arbejdet for lempelserne, kalder arbejdsmiljøchef Vivi Nedergaard Lambert de tidligere regler forældede og ulogiske.
”Det var svært at forklare de unge, hvorfor de ikke måtte tømme en opvaskemaskine på arbejdet, men godt måtte derhjemme,” siger hun.
Ændringerne betyder, at virksomheder bedre kan udnytte de unges kompetencer, hvilket øger arbejdsudbuddet. Samtidig oplever McDonald's-franchisetager Pernille Kock Bromark, at flere unge nu får muligheden for et fritidsjob, hvor de føler sig værdsatte.
Regeringen håber, at lovændringen vil få flere unge i arbejde og skabe en bedre overgang til arbejdsmarkedet. Yderligere lempelser af reglerne forventes at træde i kraft i juli 2025.
Læs hele historien på DR
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Branchen glæder sig over nye regler for ungarbejdere
23-02-2025
-
HORESTA kritiserer ny antiracismeplan for nattelivet
23-02-2025
-
Brdr. Price lukker deres første restaurant i København
23-02-2025
-
Podcast: Bæredygtighed giver gevinst på bundlinjen hos Hotel Nyborg Strand
23-02-2025
-
Danmark topper nordisk turisme – især takket være tyske gæster
23-02-2025
-
Grøn tænketank: Danskernes rejsevaner bør ændres for klimaets skyld
23-02-2025
-
Herning oplever rekordår for turismen
23-02-2025