Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Bankernes tilbageholdenhed med at låne til restauranter er en barriere for vækst i branchen, mener HORESTAs politiske chef, Maria Olafsson.

Hun kalder det en fejlopfattelse, at restauranter er en højrisikoinvestering, da turismeerhvervet har vist sig både robust og udviklingsorienteret.

Konstitueret direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserede tidligere bankernes forældede syn på branchen og fremhævede, at den i dag er langt mere professionelt drevet.

HORESTA opfordrer nu politikerne til at sikre bedre rammevilkår for iværksættere. Samtidig oplever branchen øget konsolidering, hvor store kæder vokser, mens færre nye aktører får fodfæste.

Læs hele historien på FødevareWatch (kræver login)

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Burger King Danmark får ny direktør

Adam Parkinson overtager som midlertidig adm. direktør for Burger King i Danmark efter Carsten Lambrecht. Skiftet sker i kølvandet på flere udfordrende år for kædens danske forretning.

Log ind