Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Over de seneste otte år er danskernes forbrug af takeaway til at stille sulten på farten eller tage med hjem til middagsbordet vokset betragteligt. Det skriver Fødevarewatch.
Således køber den ”gennemsnitlige husstand” 84 pct. mere fastfood og takeaway end for otte år siden, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Her har man gennemgået 726 takeaway-måltider ”fra små, uafhængige restauranter rundt om i landet” for at se på indholdet af måltiderne.
Og tendensen går i retning af større portioner mere animalsk indhold i retterne.
”Takeaway-måltiderne er desværre generelt blevet større. Indholdet af grøntsager er reduceret, og de grøntsager, der bruges, er stadig mest icebergsalat, tomat og agurk,” udtaler projektleder Marija Langwagen fra DTU Fødevareinstituttet, der er hovedforfatter til undersøgelsen.
Du kan læse hele historien på fodevarewatch.dk
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
NY i HORESTA: Madklubben har fundet formlen
13-08-2024
-
Rekordmange hotelovernatninger i første halvår
13-08-2024
-
Husk opkrævning til HRT Kompetenceudviklingsfond
13-08-2024
PRESSEKLIP
-
HORESTA glæder sig over stigning i hotelovernatninger
13-08-2024
-
Dansk turisme oplever beskeden vækst i årets første halve år
13-08-2024
-
Inflationen i Danmark falder igen
13-08-2024
-
1.499 har skrevet til rådhuset: Nu inviterer de til stormøde om udeservering
13-08-2024
-
Turismen boomer i Europa – og flere er på vej
13-08-2024
-
Tripadvisor lancerer booking direkte i appen
13-08-2024
-
Nyåbnet restaurant skal servere for kongeparret
13-08-2024