Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Bjarke Just Nielsen, ejer af Norrlyst, har 30 ubesatte stillinger på sine ti restauranter, hvilket fører til nedsatte åbningstider. Enkelte restauranter holder lukket flere dage om ugen, fordi der mangler medarbejdere.

Han rekrutterer 50 medarbejdere hvert kvartal, men manglen på arbejdskraft er en kerneudfordring for vækst.

HORESTA’s viceadministrerende direktør Jeppe Møller-Herskind bekræfter over for Berlingske, at hotel- og restaurationsbranchen generelt mangler arbejdskraft. Ifølge ham står branchen i en højsæson, hvor det er svært at finde kvalificerede hænder til at følge med efterspørgslen.

Norrlyst arbejder hårdt på rekruttering og tilbyder konkurrencedygtig løn for at tiltrække kvalificerede medarbejdere. Bjarke Just Nielsen understreger, at virksomheden har tre personer ansat på fuld tid kun til rekruttering og fordeling af arbejdskraft.

HORESTA understreger, at det ikke handler om billigere arbejdskraft, men om manglende lokal rekruttering. Ifølge Jeppe Møller-Herskind er rekruttering fra udlandet nødvendig, da det ellers er svært at finde tilstrækkeligt med kvalificerede medarbejdere til at opretholde driften i branchen.

Læs hele historien på Berlingske.dk

Log ind