Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det danske prisniveau steg i juli med 0,3 procent fra måneden før, hvilket udløser et stort fald i den årlige inflation. Fra 1,8 procent i juni til 1,1 procent i juli. Dermed fortsætter Danmark med at have nogle af de laveste inflationsrater i den vestlige verden. Det skriver Berlingske.dk.

Herhjemme betyder den lave inflation og høje lønstigninger, at der i længere tid har været en massiv fremgang i købekraften. Fremgangen i reallønnen kan ende på tre procent i år, og dermed vil tabet fra inflationstiden allerede være udvisket i slutningen af året.

Med udsigt til let faldende renter, rekordstore opsparinger, pensionsformuer og boligformuer er fundamentet på plads for en fremgang i danskernes forbrugslyst. Arbejdsmarkedet er fortsat stærkt – og der er udsigt til en lempelse af finanspolitikken i de kommende år. Altså at der sendes flere penge ud i økonomien.

Læs hele historien på berlingske.dk – kræver login

Godt 300 sluttede sig til HORESTA i 2023

HORESTA forlader 2023 med flere virksomheder i medlemsbøgerne end året forinden. Organisationens direktør udtrykker glæde og peger på, at 2023 har været et år med politiske resultater.

Hostel-kæde oplever fremgang i hovedstaden

Europas største kæde af vandrerhjem oplever fremgang i belægningen på sine danske hostels. Selv mener kæden, at arbejde med bæredygtighed kan ses i efterspørgsel fra turister.

Log ind