Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
I juli måned, da turistsæsonen var på sit højdepunkt, arbejdede der 142.165 personer i den danske hotel- og restaurationsbranche. Sammenlignet med sidste år er der sket en stigning af antallet af medarbejdere på danske hoteller og restauranter på 1,8 procent. Kigger man 10 år tilbage og sammenligner med juli 2013, er der sket en vækst på hele 47,8 procent. Det skriver Turistmonitor.dk.
I en pressemeddelelse fra HORESTA peger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i brancheorganisationen, på, at der de seneste 10 år er kommet langt flere rejse- og oplevelsestilbud, og at mange forbrugere har fået flere penge mellem hænderne.
“Køb af oplevelser har fået en helt anden prioritering i privatbudgetterne, end det havde for ti år siden, og det afspejler sig selvfølgelig i erhvervets beskæftigelse,” siger Jeppe Møller-Herskind.
Han mener, at fremgangen i hotel- og restaurationsbranchen skyldes, at det at gå ud og spise eller bo på hotel er blevet en integreret del af fritidslivet.
“Det så vi for eksempel sidste år, da inflationen buldrede derudad. Mens omsætningen på for eksempel dagligvarer faldt, var forbruget på hotel- og restaurantbesøg fortsat højt,” siger han.
Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Danskerne prioriterer oplevelser over materielle køb
30-10-2024
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen når rekordniveau
30-10-2024
-
Danskerne ser positivt på turismens effekt lokalt
30-10-2024
-
Hotelinvestorer peger på London og Paris som topdestinationer
30-10-2024
-
Tivoli opnår historisk høj sommersæsonomsætning
30-10-2024
-
Rekom ændrer kurs: Fokus på drift fremfor vækst
30-10-2024
-
HORESTA: Kommunale autocamperpladser presser campingbranchen
30-10-2024