Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hård tone, overfusninger, stress og systematisk overarbejde uden betaling. Beretninger fra 15 tidligere ansatte på danske Michelin-restauranter tegner et billede af en branche med problematiske arbejdsvilkår i dokumentaren 'Den bitre smag af Michelin'. Det skriver TV2.dk.

Afsløringerne fra TV 2 fik onsdag brancheorganisationen HORESTA til at invitere repræsentanter fra fagforeningen 3F, der repræsenterer blandt andre kokke og tjenere, og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til en såkaldt trepartsdrøftelse.

“Vi er en branche, der mangler arbejdskraft, og vi vil have gode og trygge arbejdsvilkår på restauranterne, siger direktør i HORESTA, Pia E. Voss om ønsket om en trepartdrøftelse.

Men den idé giver beskæftigelsesministeren ikke meget for.

“Jeg har respekt for, at branchen gerne vil et bedre sted hen. Men det løses ikke af en trepart, når der er i dag er en arbejdsmiljølov, man vælger ikke at overholde. Der er nogle arbejdsgivere, der har et ansvar, siger ministeren til TV 2,” siher Ane Halsboe-Jørgensen.

Læs hele historien på TV2.dk

Log ind