Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Bølgerne går højt i den politiske debat om regler, der begrænser den udenlandske arbejdskraft. Det skriver Berlingske.dk.

Det er kun få dage siden, at udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne udsendte en politisk prøveballon, hvor han talte for at hente mere afrikansk arbejdskraft til Danmark.

Men fra flere sider lyder kravet, at regeringen skal starte med at sikre, at de regler, som er gældende, ikke er en hindring for den udenlandske arbejdskraft. I lang tid har der været voldsom diskussion om beløbsgrænsen.

I øjeblikket skal man tilbydes minimum 375.000 kroner om året, hvis man skal have opholds- og arbejdstilladelse som ikke EU-borger. Men også formodningsreglen er under angreb.

Formodningsreglen kan ifølge adm. direktør hos HORESTA, Pia E. Voss, stille virksomheder i en udfordrende situation, da de grundet beløbsgrænsen er tvunget til at tilbyde en løn på over 375.000 kroner årligt, hvis der skal gives opholds- og arbejdstilladelser til borgere uden for EU

“Virksomhederne er nødt til at betale den høje løn, hvis de vil ind over beløbsgrænsen, men så bliver de bagefter ramt af formodningsreglen, der bringes i anvendelse.

Derfor efterspørger HORESTA større fleksibilitet, hvor nuværende lovgivning bliver beskrevet som politiske benspænd.

“Vi kunne godt tænke os, at man kiggede på at gøre det mere fleksibelt og smidigt,” siger Pia E. Voss.

Læs hele historien på berlingske.dk

Log ind