Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Moderaterne og Socialdemokratiet er på kollisionskurs i spørgsmålet om de såkaldte formodningsafslag, som kraftigt har generet ikke mindst restaurationsbranchen de seneste år. Det skriver Politiken.dk.

I 2020 trak nogle sager om snyd, der involverede kinesiske kokke, overskrifter i medierne. Et enigt folketing enedes om, at Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) skal kunne afvise ansøgninger om arbejds- og opholdstilladelse fra udenlandsk arbejdskraft, der ellers opfylder alle krav, bare deres løn for eksempel ligger markant over medianlønnen for tilsvarende jobs.

Det har løbende fået nogle politikere til at klage over ufleksibel sagsbehandling hos Siri, men ansvaret er deres eget, siger Moderaternes udlændingeordfører, Mohammad Rona, der vil have formodningsreglen fjernet.

»Det er jo ikke Siri, man skal være sur på her. Det er dem, der laver lovgivningen. Det er helt klart én af de ting, vi kommer til at tage med til bordet nu, for den regel virker jo ikke efter hensigten«, siger han.

Moderaterne får omvendt opbakning fra Radikales ordfører, Christian Friis Bach, der gerne vil afskaffe reglen, hvis der er flertal for det.

Læs hele historien på politiken.dk – kræver login

Log ind