Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Når Michelin restauranten Gastromé flytter ud af de nuværende lokaler for i stedet at åbne i Risskov, så fødes et nyt spisested i lokalerne. Navnet på den lille nye bliver Entré – Social Bistro. Det er folkene bag Gastromé, samt restaurant Atrium på Hotel Royal, der står bag Entré.

De vil skabe et spisested, hvor hyggen driver ned af væggene, mens gæsterne nyder stedets mange forskellige små-retter, deleretter og bistroretter sammen med gode vine og cocktails. Den kombination har fået ejerne til at opfinde en helt ny restaurant-kategori, som de kalder Social Bistro.

”Gastromé og Atrium er kendt for den ekstrem gode og nede på jorden beværtning, som gæsterne får. Den ånd og kultur vil vi gerne lade blive hængende i lokalerne. Derfor har vi valgt at skabe Entré, som bliver tilgængelig for langt flere mennesker end en Michelin restaurant. Beliggenheden her midt i Latinerkvarteret betyder, at rigtig mange mennesker kommer forbi, og derfor er det langt bedre med en bistro i disse lokaler,” forklarer Søren Jakobsen, medejer af Gastromé og Entré.

Daniel Lundberg er ansat som daglig leder af den nye bistro.

”Køkkenet vil blive bemandet med professionelle kokke, som elsker at udfordre de gængse retter og omdanne dem til små-retter eller deleretter. De vil selvfølgelig lade sig inspirere af køkkenet på Gastromé og Atrium, og fastholde konceptet om, at inddrage så mange lokale fødevarer som muligt, heriblandt afgrøderne fra Gastromé The Garden, som er vores minilandbrug,” fortæller Daniel Lundberg, der bliver daglig leder af stedet.

Daniel Lundberg er flyttet til Aarhus fra København og har stået i spidsen for Balthazar på Hotel d'Angleterre i København, og tager derudover masser god erfaring med sig fra det københavnske restaurantionsmiljø.

Michelin-restaurant giver skoletrætte unge en ny start

Hos Gastromé i Aarhus har virksomhedspraktik vist sig som en effektiv vej til trivsel og motivation for unge med udfordringer i skolen. Restaurantens succes skyldes et målrettet arbejde med at skabe plads til dem, der ellers risikerer at falde udenfor.

Log ind