Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Du har spist det lækreste måltid, og inden du rejser dig, beder du om regningen. Tjeneren kommer med en betalingsterminal, men før du kan få lov til at betale, skal du på skærmen svare ja eller nej til, om du vil give drikkepenge, skriver Politiken.

Der er delte meninger om drikkepenge i Danmark, men både branche- og arbejdsgiverforeningen HORESTA og fagforeningen 3F vurderer, at spørgsmålet om drikkepenge er blevet mere almindeligt og udbredt.

HORESTAs erhvervsjuridiske chef, Kaare Friis Petersen, siger, at der kan være kunder, som føler sig forpligtet til at give drikkepenge, når en betalingsterminal spørger, men det er helt op til kunden selv.

Læs hele historien her.

Sådan sikrer du en juridisk holdbar fratrædelsesaftale

I hotel-, turisme- og restaurationsbranchen kan et ansættelsesforhold afsluttes på flere måder. En traditionel opsigelse er ofte løsningen, men en fratrædelsesaftale kan være mere hensigtsmæssig – især ved konflikter eller et fælles ønske om en mindelig afslutning.

Skærpede brandsikringskrav: Bliv klar til næste brandsyn

HORESTA og Brand- og Sikringsteknisk Institut inviterer til gratis webinar om BR18-reglerne, der dækker kravene til brandsikkerhed i bygninger. Herunder hvordan brandtekniske installationer skal kontrolleres og vedligeholdes, og hvad det betyder for hoteller og restauranter.

Log ind