Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Billige togbilletter, gratis færgeture til øerne samt 50 af de lange til restauratører og cafeer i landets storbyer ligger på tegnebrættet, når regeringen i dag sætter sig til forhandlingsbordet for at sammensætte den sommer- og erhvervspakke til 1,6 mia. kroner, der blandt andet skal stimulere danskernes sommerforbrug og kickstarte turisme- og oplevelsesøkonomien.

Formanden for Danmarks største hotelkæde, Small Danish Hotels, ærgrer sig over, at der lægges op til en skævvridning af oplevelsesindustrien og ulige vilkår mellem by og land, hvis man stirrer sig blind på Danmarks fire største byer, København, Aarhus, Aalborg og Odense, der lå som spøgelsesbyer sidste sommer.

”Vi har stor forståelse for, at storbyerne har brug for en særlig kickstart. Det er dog svært at forestille sig, at det vil trække ekstra turister til København, hvis en fadøl koster fem kroner mindre, eller der er slået 20 kroner af på menuen. Samtidig er der en række byer som Esbjerg, Randers og Kolding, der heller ikke så mange turister i 2020. De må føle sig totalt overset ligesom de mange møde- og konferencehoteller i hele landet, der har stået gabende tomme i mere end et år. Det er det rene galimatias at proppe en masse millioner i restaurationsbranchen med så snævret et fokus og minimal effekt”, siger Finn Steffensen, som er formand i Small Danish Hotels og ejer Nymindegab Kro på Vestkysten.

”Politikerne bør pudse vidvinklen og fokusere på, hvad der gavner danskerne, restauranterne, hotellerne og oplevelsesvirksomhederne, skaber værdi for samfundet og i sidste ende kan mærkes positivt i statskassen på den lange bane. Med ét greb har alle andre lande i Europa sikret deres oplevelsesindustri en kickstart, der giver en ekspansiv effekt på økonomien, og det er momsnedsættelse. Hvis regeringen sætter momsen midlertidigt ned til for eksempel 12,5 procent frem til 2022, vil det give oplevelsesvirksomheder landet over mulighed for at sætte priserne tilsvarende ned til glæde for gæsterne og få hjulene i gang. Det vil også skabe flere arbejdspladser, hvilket betyder flere skatteydere”, siger Finn Steffensen.

Københavns Kommune risikerer at bremse det byliv borgerne ønsker mere af

77 pct. af københavnerne er tilfredse med udbuddet af restauranter og natteliv i byen, og mere end halvdelen ønsker endnu flere tilbud i deres nærområde. Alligevel lægger Københavns Kommunes nye restaurations- og nattelivsplan 2025 op til mere kontrol og færre muligheder for branchen.

Small Danish Hotels ser stærkt hotelår i 2025

Langt størstedelen af kædens hoteller forventer stabile eller forbedrede resultater i 2025. Nye segmenter og stærke bookingtal styrker optimismen trods usikkerhed i omverdenen. Fire nye subbrands skal skabe gennemsigtighed og styrke gæsteoplevelsen.

Log ind