Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det bliver igen lettere for restauratører i Danmark at hyre udenlandske kokke til Danmark via den såkaldte beløbsordning - og afviste kokke kan endda få lov til at blive i Danmark. Det sker efter flere måneders pres fra HORESTA. Herfra har flere restauratører stået frem i pressen og udtrykt frustration over, at de ikke kunne få lov at hyre kokke på beløbsordningen mere, fordi reglerne var blevet strammet, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge HORESTA er der tale om en stor sejr for brancheorganisationen.

”Vi kan se, at store dele af erhvervet har haft udfordringer med at rekruttere og med en stramning af udlændingeloven og en meget stram praksis hos SIRI, hvor man næsten har udelukket, at restaurationsbranchen kunne gøre brug af at få international arbejdskraft til landet, så er det selvfølgelig glædeligt, at man fra styrelsens side nu ændrer praksis,” siger Luise Mai Bøgestad, advokat i HORESTA.

Læs hele historien her.

Københavns Kommune risikerer at bremse det byliv borgerne ønsker mere af

77 pct. af københavnerne er tilfredse med udbuddet af restauranter og natteliv i byen, og mere end halvdelen ønsker endnu flere tilbud i deres nærområde. Alligevel lægger Københavns Kommunes nye restaurations- og nattelivsplan 2025 op til mere kontrol og færre muligheder for branchen.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Log ind