Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
På Café Quedens er der i alt cirka 30 ansatte inklusive sæsonarbejdere, der især er unge mennesker. Her bliver der jævnt hen givet drikkepenge til de ansatte, skriver Jydske Vestkysten Esbjerg.
”Nordmænd giver ofte rigtig meget i drikkepenge. Men generelt er det også tyskere. De har et andet arbejdsmarked, hvor de er vante til at give drikkepenge som en del af den løn, som tjenerne får. Men jeg er ret glad for, at vi ikke har det sådan i Danmark. Her putter vi alle drikkepengene i den krukke dér, og så tager vi en personaleudflugt til efteråret. Vi har både været i Horsens og andre steder,” siger Lise Frederiksen, Quedens.
Hos HORESTA har man ikke nogen officiel holdning til fænomenet drikkepenge. En voldgiftssag fra juli i år, som HORESTA har kendskab til, blev det dog fastslået, at drikkepenge er et anliggende for arbejdsgiveren. Det vil sige, at det er den enkelte restaurationsejer, der kan fastsætte, hvad man skal gøre med drikkepenge lokalt.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Der skal flere el-ladestandere ud i landdistrikterne
03-05-2024
-
Lær at forbedre din virksomheds indtægter
03-05-2024
-
Har medarbejderne ret til fri på Grundlovsdag?
03-05-2024
PRESSEKLIP
-
HORESTA styrker den grønne profil: Ansætter ny chef for bæredygtighed og certificering
03-05-2024
-
”Endnu en god sparringspartner”: Hoteldirektør indtræder i nordjysk turistbestyrelse
03-05-2024
-
Endnu et grønt stempel af hotel i København
03-05-2024
-
En ting afholder dansk økonomi fra at klare sig endnu bedre
03-05-2024
-
På hans restaurant afhænger menuen af kokkens humør - men én ting, går han aldrig på kompromis med
03-05-2024
-
Risskov Rejser har ny direktør på plads
03-05-2024