Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
På Café Quedens er der i alt cirka 30 ansatte inklusive sæsonarbejdere, der især er unge mennesker. Her bliver der jævnt hen givet drikkepenge til de ansatte, skriver Jydske Vestkysten Esbjerg.
”Nordmænd giver ofte rigtig meget i drikkepenge. Men generelt er det også tyskere. De har et andet arbejdsmarked, hvor de er vante til at give drikkepenge som en del af den løn, som tjenerne får. Men jeg er ret glad for, at vi ikke har det sådan i Danmark. Her putter vi alle drikkepengene i den krukke dér, og så tager vi en personaleudflugt til efteråret. Vi har både været i Horsens og andre steder,” siger Lise Frederiksen, Quedens.
Hos HORESTA har man ikke nogen officiel holdning til fænomenet drikkepenge. En voldgiftssag fra juli i år, som HORESTA har kendskab til, blev det dog fastslået, at drikkepenge er et anliggende for arbejdsgiveren. Det vil sige, at det er den enkelte restaurationsejer, der kan fastsætte, hvad man skal gøre med drikkepenge lokalt.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Optakt: Sebastian er klar til Bocuse d'Or 2025
26-01-2025
-
Webinar: Sådan håndterer du opsigelser
24-01-2025
-
Svagt stigende optimisme i erhvervet
24-01-2025
PRESSEKLIP
-
Fødevarelinje på ny ungdomsuddannelse skal sikre arbejdskraft
25-01-2025
-
SF: Turismeskat skal finansiere lokal udvikling
25-01-2025
-
HORESTA: Stigende tyveri udfordrer restauranter med udendørsservering
25-01-2025
-
Familievirksomhed tredobler hotellejligheder og ser mod Europa
25-01-2025
-
Madværkstedet København sætter fokus på sundhed
25-01-2025
-
Fårup Sommerland: Investeringer sikrer turismens fremtid
25-01-2025