Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Topchefen for Københavns Lufthavne, Thomas Woldbye, og omkring 300 af de øverste ledere og specialister i hans organisation modtager fremover bonus på en måde, hvor bløde og grønne mål får større vægt. Det skriver Børsen.

Det skyldes ifølge bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen, at Københavns Lufthavn - som følge af sin rolle i dansk transport og infrastruktur og som led i sin nye strategi - bør arbejde aktivt for at gøre flyrejser mere bæredygtige og mindre klimabelastende.

"Hvis man tror på, at variabel aflønning eller bonusordninger påvirker den enkelte leders adfærd, så er dette her et logisk skridt. Vi er nødt til at vise, at der er andre måder at være en god chef på end blot at tjene penge," siger Lars Nørby Johansen.

Pas på med miljømarkedsføring

For hotel- og restaurationsbranchen, der i stigende grad ønsker at signalere bæredygtighed, er det vigtigt at træde varsomt i miljømarkedsføringen. En sag med BMW viser, hvor dyrt og skadeligt det kan være at bruge vildledende udsagn om bæredygtighed.

Log ind