Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Som kompensation til barer, restauranter og caféer, hvis åbningstider har været begrænset på grund af coronarestriktioner, har Erhvervsstyrelsen afsat en pulje på 200 mio. kr.

Puljen udmøntes som et engangstilskud på op til 25.000 kr. pr. serveringsted og skal fungere som en håndsrækning til, at virksomhederne kan sætte gang i aktiviteter for at tiltrække flere kunder trods corona.

I HORESTA finder politisk direktør, Kirsten Munch Andersen, ordningen for "dejlig ubureaukratisk".

Hun er dog skeptisk overfor beløbet til branchen, hvor omsætningen i øjeblikket ligger på halvt plus af det, der er normalt på denne årstid.

"Al hjælp til branchen er velkommen, men hvis det for alvor skulle have gjort en forskel, skulle der have stået et 0 mere bagved beløbet. Lige nu tjener virksomhederne ikke penge på at have åbent, så det er et lille bidrag til den tabte omsætning," siger Kirsten Munch Andersen.

Log ind