Hvordan vil vi rejse i fremtiden?

Ifølge en nylig undersøgelse fra Momondo, KAYAK og The Future Laboratory, baseret på data fra over 9.100 respondenter, bliver fleksibilitet, teknologi og bæredygtighed centrale elementer i vores rejsevaner frem mod 2030.

HORESTA har dykket ned i undersøgelsen, som bl.a. også er omtalt af mediet Travel News. Tendenserne omtalt i rapporten går i retning af flere destinationer på samme rejse, mere personliggjorte digitale løsninger og et øget fokus på sundhed og klimaansvar.

Flere stop på rejsen bliver mere normalt
Enkeltstående rejser bliver i stigende grad skiftet ud med ferier, hvor flere destinationer kombineres på samme tur – en tendens, der er blevet døbt ‘city jumping’.

Ifølge undersøgelsen prioriterer 66 pct. af rejsende denne form for ferie, hvilket peger på en fremtid, hvor turismen i højere grad bliver dynamisk og skræddersyet til den enkeltes behov.

Denne udvikling er en ny ændring i, hvordan turister planlægger deres rejser. Flere vil gerne opleve mere på én tur, og det stiller nye krav til både destinationer og rejseudbydere. Det er en udvikling, som både den globale og danske hotel- og restaurationsbranche skal være opmærksom på.

Teknologi former rejsen
Kunstig intelligens (AI) vil spille en afgørende rolle i rejseplanlægningen. Ifølge undersøgelsen vil AI-assistenter i stigende grad overtage opgaver som hotelbookinger, personlige anbefalinger og rejseplanlægning.

Allerede nu efterspørger 38 pct. af rejsende mere fleksibilitet i deres rejser, og 17 pct. ser AI som en central del af deres fremtidige rejseoplevelse. Det skriver mediet TravelNews.

For hoteller og restauranter giver AI nye muligheder for at tilbyde endnu mere målrettede services til gæsterne – eksempelvis ved at bruge AI til at skræddersy tilbud baseret på gæsternes præferencer og tidligere ophold.

Velvære og bæredygtighed i højsædet
Turister bliver mere bevidste om deres klimaaftryk, og begrebet Low Intensity Travel (LIT) vinder frem. Mindre kendte destinationer vil tiltrække flere rejsende som et alternativ til de klassiske storbyferier, og en voksende andel vil prioritere bæredygtige valg under deres rejse.

Parallelt med dette er der en stigende interesse for velvære-rejser, hvor sundhed og afslapning er i fokus. Søgeord som “spa” og “pool” er allerede blandt de mest populære, og destinationer, der kan tilbyde wellness-oplevelser, vil have en fordel i fremtiden.

Velvære og sundhed vil derfor – efter alt at dømme – blive endnu stærkere konkurrenceparametre i mødet med kunden i de kommende år.

Sociale medier som bookingplatform
En anden markant tendens er ‘feed booking’ – hvor sociale medier udvikler sig fra blot at være inspirationskilder til at blive direkte bookingplatforme. Allerede nu bruger 36 pct. af rejsende sociale medier til at finde inspiration, og denne udvikling forventes at accelerere i de kommende år, skriver TravelNews.

Turismen er i konstant udvikling, og tendenserne peger i retning af mere personaliserede, teknologidrevne og bæredygtige rejseoplevelser. For den danske turisme- og hotelbranche betyder det nye muligheder – men også en nødvendighed af at tænke innovativt.

De aktører, der formår at kombinere digitalisering, bæredygtighed og unikke oplevelser, vil stå stærkest i konkurrencen om fremtidens rejsende.

Læs flere pointer fra undersøgelsen her

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Københavns Lufthavn fylder 100 år

Fra blot 285 passagerer i 1925 til næsten 30 millioner i dag – Københavns Lufthavn har udviklet sig til et centralt omdrejningspunkt for dansk turisme. Målet er 32 millioner rejsende i 2025.

Log ind