Markedet for korttidsudlejning har i længere tid været ureguleret og skabt udfordringer for den professionelle turismebranche.

Nu bliver emnet taget op i Folketingssalen, da SF og Enhedslisten har fremsat et beslutningsforslag, der skal behandles inden sommerferien. Forslaget indeholder en række stramninger, som HORESTA længe har efterlyst.

"Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Mange beboere er plaget af, at lejligheder i deres opgang benyttes til kortidsudlejning i stedet for til privat beboelse. Det er ikke kun til gene for naboerne, men skævvrider også konkurrencen. At det nu adresseres i Folketinget, kan vi kun bakke op om," siger Maria Olafsson, politisk chef i HORESTA.

Hovedelementerne i det nye beslutningsforslag
Blandt hovedelementerne i beslutningsforslaget er et krav om, at kun den bolig, man selv bor i, må udlejes, samt at loftet for udlejningsdage sænkes fra 70 til 35 dage årligt.

Derudover foreslås det, at platforme som Airbnb forpligtes til at indberette alle udlejninger, at kommunerne får bedre kontrolmuligheder, og at der skabes en klar skelnen mellem privat og erhvervsmæssig udlejning.

”Det er afgørende, at vi får skabt en klar grænse mellem privat udlejning og egentlig erhvervsmæssig virksomhed. Derfor giver det rigtig god mening også at sænke grænsen for udlejningsdage, så det stemmer bedre overens med det antal feriedage, som man typisk har. Hvis man driver et egentligt udlejningsforetagende, skal man naturligvis være underlagt samme regler som hoteller og andre overnatningssteder,” siger Maria Olafsson.

"Vi vil blive ved med at presse på for regulering, der sikrer en lige konkurrence og bedre vilkår for den professionelle turismebranche," afslutter Maria Olafsson.

Foto: Christoffer Regild (Folketinget)

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Log ind