Når verdenseliten inden for gastronomi samles i Lyon til Bocuse d’Or 2025 den 26. og 27. januar, vil Danmark endnu en gang være repræsenteret af en kandidat med både talent og erfaring.
Sebastian Holberg Svendsgaard, der sikrede sig sejren ved både den danske udvælgelse og Bocuse d’Or Europe i Trondheim 2024, står klar til at føre den danske kokketradition videre.
Sebastian Holberg Svendsgaard har allerede markeret sig som en af de stærkeste unge kokke i Danmark, og med erfaring fra toprestauranter som bl.a. Babette og Geranium har han opbygget et imponerende fundament.
Derfor er det også med stor spænding, at hele branchen vil følge det danske kokketalent, når han går ”i ringen” mandag den 27. januar.
”Det bliver spændende at følge Sebastian og resten af hans dygtige hold. Det er et stærkt hold, der skal repræsentere Danmark i verdens fineste kokkekonkurrence. Jeg har været så heldig at være med til prøvemiddagen, og jeg kan sige, at det bliver en enestående oplevelse for både dommere og tilskuere,” siger Jeppe Møller-Herskind, konstitueret adm. direktør i HORESTA.
Solidt hold bag succesen
Sebastian Holberg Svendsgaard stiller ikke op til verdensmesterskabet alene. Ved sin side har han commis Phillip Nilsen, som kommer fra TreeTop i Vejle, og som i øvrigt har erfaring fra kokkelandsholdet. Ronni Mortensen fra Geranium fungerer som coach for holdet og bidrager med sin ekspertise og erfaring. Hans vejledning har allerede vist sig uvurderlig, da han tidligere har stået i Sebastians sko som kandidat ved Bocuse d’Or. Derudover får teamet støtte af jurymedlem Francis Cardenau.
Holdet suppleres desuden af tre dygtige hjælpere: Mathias Lynghamar fra Vejrø, Olivia Jensen fra Katrine Støvlets Hus og Gustav Spurré.
Ørnefisk og klassisk håndværk
Kokkene ved på forhånd hvilke råvarer de har til rådighed, og hvilken mad de skal lave. Billeder må ikke tages, men råvarerne må nævnes.
Råvarer og retter skifter hvert år, men følger aktuelle trends og input fra konkurrencens sponsorer. I år vil ørnefisk og hummer indgå som det mere eksotiske element, mens der også vil være fokus på klassisk fransk kogekunst.
Det sker dels ved en tourte (rundt brød) og konkurrencens hovedemne, som er helstegt dyreryg. Opgaven indeholder også, at der skal afleveres en vegetarisk garniture med gastronomiske benspænd i form af forbud mod brug af rødbeder, ligesom fermenterede produkter kun må bruges i små mængder.
Deltagerne må desuden kun bruge udvalgte gryder og pander fra én sponsor.
Europas bedste – også verdens bedste?
Det store og spændende spørgsmål er, om Sebastian Holberg Svensgaard kan gå hele vejen. Danmark har historisk leveret flotte resultater. Siden år 2000 er det blevet til tre guldmedaljer, tre sølvmedaljer og en bronze. Senest hentede Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro guldmedalje i Lyon i 2023.
Derfor bliver det også i år spændende at se, hvor langt Sebastian og hans team kan nå. Det er et skarpt felt, han er oppe imod, men omvendt er han oplært blandt nogle af branchens fremmeste folk.
”Bocuse d’Or er et enestående udstillingsvindue til verden omkring, hvor vi kan vise det fantastiske gastronomiske talent der allerede er og fortsat spirer i Danmark. Konkurrencen og præmier er en enorm anerkendelse til de medvirkende, og den er samtidig en enorm inspirationskilde for fremtidens generationer af kokke,” siger Jeppe Møller-Herskind.
HORESTA er tilstede i Lyon, når konkurrencen går løs på mandag. Du kan følge hele konkurrencen på vores sociale kanaler. Vi ønsker Sebastian og teamet alt held og lykke!
Du kan læse mere om konkurrencen her
Topfoto: Jesper Bøjlund
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Michelin dropper anbefalinger af særlig turismeaktivitet
23-01-2025
-
TV: Danmark klar til Bocuse d’Or-finale i Lyon
23-01-2025
-
København blandt verdens bedste byer i 2025
23-01-2025
-
VisitDenmark opruster på erhvervsturisme
23-01-2025
-
Klinter på Mors og Fur kan blive UNESCO verdensarv
23-01-2025
-
Beskæftigelsen stiger men rekruttering halter
23-01-2025
-
Messecenter Herning forbereder sig på rekordår i 2025
23-01-2025