Du har mulighed for at blive medlem og få en central rolle i at rådgive skoler, der tilbyder erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser. Det sker gennem lokale uddannelsesudvalg (LUU) på en lokal erhvervsskole nær dig.

I rollen som repræsentant for arbejdsmarkedets parter får du muligheden for at blive et strategisk vigtigt bindeled mellem skolerne og erhvervslivet - især mellem skolerne og hotel- og restaurantbranchen. Det er skolerne, der nedsætter det lokale uddannelsesudvalg, og et udvalg kan dække både erhvervsuddannelser og arbejdsmarkedsuddannelser, som er relevante for hotel- og restaurantbranchen.

Som medlem kan du bl.a. være med til at påvirke erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelsernes kvalitet, og det, som betyder noget for det lokale arbejdsmarked i dit lokalområde. Det kan fx være i form af at dele din viden om fx branchen og trends.

Stærkt branchesamarbejde
I HORESTA arbejder vi målrettet på at bygge bro mellem de lokale uddannelsesudvalgs repræsentanter og det, der sker i branchen. Derfor er de lokale uddannelsesudvalg branchens direkte håndsrækning til dig, som vil være med til at forme branchen i mødet med fremtiden.

Vi vil som noget nyt fra 2025 – efter behov – sende et nyhedsbrev målrettet jer, der er vores repræsentanter i de lokale uddannelsesudvalg, så I er bedst klædt på til rollen. På den måde sikrer vi, at I, som vores lokale repræsentanter er bedre forbundet til de politiske beslutningstagere og de faglige emner, som vi arbejder med i branchen.

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev

Har du lyst til at blive medlem i uddannelsesudvalget, eller ønsker du ønsker at høre mere om, hvad det indebærer at blive medlem af et LUU?

Så er du velkommen til at kontakte Helena Kajinic, chefkonsulent i HORESTA.

Som medlem af udvalget bliver du udpeget af HORESTA, og du bringer din ekspertise og erfaring fra erhvervslivet ind i arbejdet. Dette kræver, at du:

  • Er HORESTA-medlem
  • Er faglært og i fuld beskæftigelse
  • Fortrinsvist har elever på din arbejdsplads

Helena K.
Chefkonsulent
Helena Kajinic

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Log ind