Fremtidens kokke kan se frem til at få mulighed for en mere grøn uddannelse. Der oprettes nemlig nu en ny, plantebaseret specialisering på gastronomuddannelsen. Dette initiativ kommer, efter at Undervisningsministeriet i flere år har afvist, at der kunne udbydes et grønt speciale på gastronomuddannelsen. Nu har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet meddelt, at specialet er godkendt.

Hos HORESTA er der stor tilfredshed med den nye udvikling, som organisationen har presset på for i lang tid.

“Vi er utroligt glade for, at det endelig er lykkedes. Det er helt afgørende, at fremtidens faglærte inden for dansk gastronomi har de rette kompetencer, den rette viden og indsigt i at udvikle retter og menuer baseret på plantebaserede og bæredygtige råvarer”, siger Pia Svane, chef for uddannelser og konkurrencer i HORESTA.

HORESTA ser det nye speciale som et vigtigt skridt, der både vil styrke innovationen i restaurationsbranchen og bidrage til Danmarks førerposition inden for bæredygtig omstilling.

“Med et grønt speciale kan vi sikre, at Danmark fortsætter som en global foregangsnation inden for bæredygtig gastronomi. Det giver både en stærkere uddannelse for vores kommende gastronomer og et konkurrenceparameter for branchen som helhed,” tilføjer hun.

HORESTA mener, at etableringen af en grøn specialisering vil give både elever, restauranter og forbrugere flere muligheder for at tænke bæredygtigt i takt med, at der udvikles nye, kulinariske oplevelser.

Specialet kan udbydes fra den 1. august i år af alle 15 erhvervsskoler, som er godkendt til Gastronomuddannelsen.

Kvinder løb med guldet i Årets Kok og Årets Tjener 2025

For første gang i 14 år var der guld til kvinder i begge konkurrencer, da finalerne i Årets Kok og Årets Tjener blev afviklet i København. Sophia Rosa Antorini fra Restaurant Domæne i Herning blev Årets Kok og Kristine Slott Olsen fra Restaurant Calma i København Årets Tjener

Nyt pakkerejsedirektiv fra EU vil ramme hotelbranchen

EU’s forslag til et nyt pakkerejsedirektiv kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for hoteller og rejsebranchen. Særligt nye regler for forudbetalinger kan skabe likviditetsudfordringer og true investeringer i branchen, advarer HORESTA.

Log ind