I en nylig salg, som HORESTA har ført vedrørende fortolkning af en af HORESTA’s offshore-overenskomster, var spørgsmålet, om offshore-medarbejdere har ret til et overflytningstillæg, når de overnatter et andet sted end deres faste arbejdssted.

Der var tale om cateringarbejde offshore på en stationær boreplatform. Medarbejderne arbejder og overnatter 14 dage ude på platformen.

Modparten mente, at medarbejdere, som får anvist overnatningsplads på en walk-to-work båd i stedet for på selve den stationære platform, skal anses for overflyttet til walk-to-work-båden, og som følge heraf har krav på overflytningstillæg i henhold til offshore-overenskomsten.

Medhold
Det er HORESTAs holdning, at der ikke skal betales overflytningstillæg, når arbejdsstedet ikke ændrer sig fra en stationær platform til en anden stationær platform, hvilket højesteretsdommeren gav HORESTA fuldt medhold i.

Sagen blev ført af juridisk chef i HORESTA, Karina Lafrenz, som udtaler:

”Det var en meget vigtig sag og afgørelse for vores offshore-overenskomst og virksomhederne omfattet heraf. Såfremt der skulle have været betalt overflytningstillæg, ville det have kunne medført en fordyrelse på over 10.000 kr. pr. medarbejder for 14 dages arbejde.”

Medlemmer kan kontakte HORESTA for nærmere rådgivning vedrørende offshore-overenskomsten eller andre ansættelsesretlige spørgsmål. Ring da til HORESTAs juridiske callcenter på 35 24 80 40.

20240524 DSC00193
Juridisk chef
Karina Lafrenz

HORESTA vil have Airbnb tøjlet

Lejeboliger, som udlejes til turister gennem Airbnb, er ikke underlagt de samme regler som andre kommercielle overnatningsformer. Hos HORESTA efterspørger man mere kontrol med platformen.

Nye barselsregler for surrogat- og stedbarnsforældre i 2025

Fra 1. januar 2025 træder nye barselsregler i kraft, som sikrer bedre rettigheder for forældre via surrogataftaler og stedbarnsadoption. De nye regler betyder blandt andet, at begge juridiske forældre i en surrogataftale nu får ret til fravær med barselsdagpenge.

Byråd tøver omkring omstridt restaurationsplan

Helsingør Byråd skulle mandag vedtage en ny restaurationsplan, men uenighed om unges adgang til barer og diskoteker fik politikerne til at sende planen tilbage til fornyet behandling. Planen indebærer, at unge under 18 år skal forlade nattelivet senest kl. 22, hvilket har mødt modstand.

Log ind