Skal nattelivet i Storbritannien lukke tidligere for at begrænse vold og sundhedsudgifterne? Det spørgsmål bliver lige nu diskuteret i Storbritannien, efter at den britiske minister for folkesundhed, Andrew Gwynne, har luftet tanken.

Selvom forslaget ikke er oppe at vende herhjemme i Danmark på nuværende tidspunkt, mener blandt andre Alkohol og Samfund i Danmark, at diskussionen om kortere åbningstider for barer i høj grad er værd at tage.

Men i interviews med TV2.dk og TV2/Kosmopol afviser viceadministrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, forslaget.

Han mener, at restaurationsbranchen i forvejen er tæt reguleret i forhold til, hvor meget der må udskænkes, og at der er skrappe krav til sikkerheden. Samtidig understreger han, at bar- og restaurationsejere allerede har et stort ansvar over for gæsterne i nattelivet.

"Vi mener som branche, at det ville være ærgerligt at regulere yderligere i en af de mest lovregulerede brancher med hensyn til salg af alkohol. Vi har barpersonale, sikkerhedspersonale og et medarbejder-setup, der sørger for at passe på gæsterne. De sørger for, at man kan få et glas vand, hvis man bliver dårlig, og at der er folk, der kan hjælpe én," siger Jeppe Møller-Herskind.

Derfor mener Jeppe Møller-Herskind, at en eventuel løsning herhjemme i stedet bør findes ved at hæve aldersgrænsen for køb af alkohol til 18 år. Undersøgelser fra Den Europæiske Rusmiddelundersøgelse viser, at alkoholforbruget er størst i lande med lave aldersgrænser for salg.

"Vores holdning er, at man ved at rette indsatser mod restaurationsbranchen forsøger at løse et problem et sted, hvor der allerede er masser af lovregulering. I stedet mener vi, at man bør kigge på detailhandlen, hvor det er muligt for børn og unge at købe alkohol døgnet rundt, året rundt," afslutter Jeppe Møller-Herskind.

Du kan læse hele artiklen på tv2.dk

Mangel på arbejdskraft bremser vækst i turismen

Rekrutteringsproblemer for kokke og tjenere skaber store udfordringer for branchens drift og udvikling. HORESTA efterlyser politisk handling for at sikre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Log ind