Natten mellem 26. og 27. oktober overgår vi fra sommer- til vintertid. Det betyder, at natportierer og andre, der er på arbejde på dette tidspunkt, får forlænget deres vagter med en time.

Som virksomhed skal man være opmærksom på dette skift, når man laver lønkørsler, så medarbejderne ikke snydes for betaling, de har krav på.

For medarbejdere på hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration er aflønningen lidt speciel. Den ekstra time skal nemlig lægges oveni de timer, som medarbejderen er garanteret i turnusperioden. Men som noget helt særligt skal der ikke betales overarbejde for den ekstra times arbejde – kun den sædvanlige løn for arbejde på dette tidspunkt.

Til gengæld skal medarbejderne stadig have løn for sine garanterede timer, når vi til foråret går fra vintertid til sommertid, selvom de her arbejder en time mindre.

Hvis ovenstående giver anledning til spørgsmål, kan HORESTA-medlemmer kontakte vores juridiske callcenter på tlf. 35 24 80 40.

Omstridt bankkontokrav lempes

Nye regler betyder, at udlændinge fra tredjelande, der arbejder i Danmark på de almindelige erhvervsordninger, har længere tid til at oprette en dansk bankkonto.

Log ind