Fremover vil der kun blive gennemført én opfølgende kontrol ved indskærpelser til fødevarevirksomheder. Virksomheder, der fortsat har dårlig regelefterlevelse, vil dog stadig få to opfølgende kontrolbesøg.

Denne regelændring har HORESTA længe kæmpet for, og er et resultat af Fødevare- og veterinæraftale 2024-2027, hvor det nu fastslås, at indskærpelser på fødevareområdet fremover alene skal udløse én opfølgende kontrol. Denne ændring indebærer to overgangsordninger for at sikre en glidende overgang til den nye kontrolprocedure.

For at imødekomme det politiske ønske om hurtigt at udfase første opfølgende målrettede kontrol er det besluttet at fravige den gældende fødevarekontrolbekendtgørelse. Fra 1. oktober 2024 vil der derfor kun blive gennemført én opfølgende kontrol efter indskærpelser meddelt fra denne dato.

Overgangsordningen betyder, at virksomheder, der fra 1. oktober 2024 får en eller flere indskærpelser, kun vil få en opfølgende standardkontrol.

Virksomheder, der derimod har fået en indskærpelse før 1. oktober 2024, vil fortsat få to opfølgende kontroller efter de gældende retningslinjer, herunder både en målrettet og en standardkontrol. Dette gælder også for virksomheder, som ikke har fået udført de opfølgende kontroller i 2024.

Du kan læse meget mere om de nye regler på: foedevarestyrelsen.dk

20240606 DSC00509
Fødevarechef
Tine Skriver

Varmer op til årsdag med AI i fokus

Den teknologiske revolution har ramt os, og det har også betydning for hotel- og restaurationsbranchen. Derfor sætter HORESTA fokus på den teknologiske udvikling under sin årsdag.

HORESTA: Ny gymnasieuddannelse kan blive redningsplanke

HORESTAs uddannelseschef, Pia Svane, glæder sig over regeringens forslag til en ny erhvervsrettet gymnasieuddannelse, der præsenteres i denne uge, men opfordrer regeringen til at tjekke opskriften igennem en sidste gang

Log ind