Under coronapandemien kunne danskerne rejse billigt ud i Danmark for at holde ferie med DSB’s rejsepas. Nu ønsker HORESTA at gøre ordningen permanent for at styrke helårsturismen i landdistrikterne. Sådan lyder budskabet i en artikel Turisme24 har bragt.

Budskabet kommer på baggrund af HORESTA’s landdistriktsudspil ”Turisme skaber liv i landdistrikterne,” hvor HORESTA foreslår at indføre et 7-dages rejsepas til danske og udenlandske turister i forbindelse med skolernes ferier med undtagelse af sommerferien.

”Vi og vores medlemmer har et ønske om, at mulighederne, der er i landdistrikterne, bliver udnyttet bedre. Som det er nu, er der for mange tomme fabriksbygninger og lukkede skoler, men vi er overbeviste om, at turisme- og oplevelseserhvervet er med til at skabe en sammenhængskraft, som bliver skadet, hvis ikke man kan mødes over en kop kaffe eller gå ned på den lokale kro for at spise, og hvis ikke man derudover har tilbud, som kan tiltrække andre end lokale,” siger viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind.

HORESTA håber, at rejsepasset vil skabe incitament for, at danskerne vil tage på opdagelse i Danmark uden for højsæsonen, hvilket i øvrigt også er et mål i National strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme, som anviser den politiske retningen for udviklingen af dansk turisme frem mod 2030.

”I dag vælger alt for mange at tage på udenlandsrejser, og det betyder, at mange hoteller og restauranter i de danske ferieområder mangler ordrer i bøgerne uden for sommerferien og højsæsonen generelt. Det er ærgerligt, for landdistrikterne har meget at byde på. Rejsepasset, som vi foreslår, skal øge den lokale og nationale rejselyst,” siger Jeppe Møller-Herskind.

Det har været muligt i 2020 og 2022 at købe DSB’s rejsepas. I 2020 var interessen så stor, at DSB kunne melde udsolgt af de 50.000 billetter der blev sat til salg.

Du kan læse hele artiklen på turisme24.dk.

Hoteller spås nu gylden fremtid

Vækstforventningerne til hotelsektoren er store, men branchens profitabilitet er ikke god nok
endnu, fastslår Dorte Krak fra Arp-Hansen Hotel Group

Log ind