Udlændinge fra tredjelande, der arbejder i Danmark på en af de almindelige erhvervsordninger, skal som have deres løn udbetalt til en dansk bankkonto.

Fra den 1. juli 2024 trådte nye regler i kraft, som betyder, at hvor du før havde 90 dage til at oprette en dansk bankkonto, så har du nu 180 dage – medmindre du er omfattet af praktikantordningen; så har du fortsat 90 dage.

Reglerne gælder med tilbagevirkende kraft, så hvis du har fået opholds- og arbejdstilladelse inden den 1. juli 2024, vil du også have 180 dage til at oprette en dansk bankkonto.

Undtagelser for udvalgte ordninger

De nye regler betyder, at der fra den 1. juli 2024 er udvalgte ordninger, der ikke længere er omfattet af kravet om udbetaling af løn til en dansk bankkonto. Det gælder, hvis du har opholds- eller arbejdstilladelse på baggrund af Fast track-ordningens almindelige beløbsspor eller korttidsspor. På disse ordninger er det ikke længere påkrævet, at du får udbetalt din løn til en dansk bankkonto.

Reglerne gælder også her med tilbagevirkende kraft, hvilket betyder, at hvis du har fået opholds- og arbejdstilladelse på en af de førnævnte ordninger inden den 1. juli 2024, så vil du også være omfattet af de nye regler, og det vil ikke længere være en betingelse for din opholds- og arbejdstilladelse, at du opretter en dansk bankkonto og får din løn udbetalt til den.

Log ind