HORESTA advarer på det kraftigste imod en reduktion i statsstøtten til turisme.
Det sker forud for, at et ekspertudvalg i denne uge forventes at fremlægge sine anbefalinger til, hvordan regeringen kan nå sit mål om at beskære den statslige erhvervsstøtte med to milliarder kroner om året.
Efter fremlæggelsen skal politikerne forhandle en aftale på plads med afsæt i anbefalingerne fra det såkaldte Frigast-udvalg.
”De statslige midler er afgørende for, at dansk turisme kan blive ved med at forny og udvikle sig, og de har enorm betydning for, at vi kan markedsføre vores produkt. I en tid hvor turismen globalt vokser med eksplosiv fart, risikerer vi at koble os selv af væksttoget, hvis regeringen vælger at skære i støtten til turisterhvervet,” siger Pia E. Voss, der er adm. direktør i HORESTA.
Hun påpeger, at turisterhvervet består af tusindvis af små og mellemstore virksomheder, som hver især ikke har muskler til at bidrage til generel markedsføring af Danmark og udvikling af turismeproduktet. Her er der behov for, at staten går ind og samler kræfterne, hvilket til gengæld bidrager til at styrke andre dele af erhvervslivet.
”Udover at vi som Danmarks fjerdestørste eksporterhverv henter milliarder af kroner hjem, så bidrager turismen gennem vores markedsføring til at brande Danmark som nation. Det har positiv indvirkning på al form for samkvem mellem Danmark og udlandet. Uanset om det gælder øvrig eksport, forskersamarbejde, kulturelt samarbejde osv. Samtidig bidrager vi i stort omfang til at skabe indtjening i andre erhverv som for eksempel detailhandel og transport”, siger Pia E. Voss.
Hun gør opmærksom på, at dansk turisme i globalt perspektiv har nogle af de ringeste konkurrencevilkår, når det gælder skatter og afgifter. En beskæring af midler på alt fra markedsføring til forretningsudvikling og produkttilpasning vil forringe Danmarks position yderligere i den internationale konkurrence.
”Gennem de seneste 15-20 år har dansk erhvervsliv gennemgået en voldsom udvikling. Store erhverv er skrumpet og andre er boomet. Turismen er og bliver et væksterhverv og et erhverv, der kan blive afgørende for at sikre vækst og velstand i fremtidens velfærds-Danmark. Men væksten kommer ikke af sig selv. Vi er konstant i international konkurrence med destinationer, som målrettet satser på at spise af vores markedsandele. Det kan blive dyrt, hvis vi ignorerer det”, siger Pia E. Voss.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Ny turismeaftale sikrer 100 millioner til vækst
19-11-2024
-
Norsk milliardær og Norwegian lancerer ny loyalitetsvaluta
19-11-2024
-
Skuespilhuset, Operaen og Gamle Scene modtager internationalt miljømærke
19-11-2024
-
Restauranter taber stort på udeblevne gæster
19-11-2024
-
Djurs Sommerland vinder årets pris for sjette gang
19-11-2024
-
Nyt SKI-udbud: Hoteller og venues får en ny chance
19-11-2024