Fødevarestyrelsen sætter fra marts til juni fokus på, hvordan mangelfuld eller forkert håndtering af fødevarekontaktmaterialer i fødevarevirksomheder kan føre til øget afsmitning af uønskede stoffer til mad og drikke.
Her vil kontrollen tjekke, om virksomheden anvender et materiale, der ikke er bestemt til kontakt med fødevarer, eller hvis virksomheden anvender det forkert. Virksomheden skal sikre, at medarbejderne ved, hvordan materialet for eksempel udstyr og emballage bruges korrekt.
Fødevarevirksomheder skal derfor have nødvendige anvendelsesanvisninger for FKM tilgængelige for medarbejdere og kontrol. Det kan være i form af mærkning, brugsanvisning eller anden dokumentation.
Fødevarestyrelsen vil også vejlede om korrekt anvendelse af FKM herunder om genbrug af emballager.
FKM er kun undersøgt til de anvendelser, som de er bestemt til. Det vil sige, at vi ikke kender risikoen ved andre anvendelser af materialet. Men vi ved, at eksempelvis høj temperatur kan øge afsmitningen af uønsket kemi fra materialet til fødevaren.
Læs mere om kontrolkampagner planlagt i 2024 her
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Der skal flere el-ladestandere ud i landdistrikterne
03-05-2024
-
Lær at forbedre din virksomheds indtægter
03-05-2024
-
Har medarbejderne ret til fri på Grundlovsdag?
03-05-2024
PRESSEKLIP
-
HORESTA styrker den grønne profil: Ansætter ny chef for bæredygtighed og certificering
03-05-2024
-
”Endnu en god sparringspartner”: Hoteldirektør indtræder i nordjysk turistbestyrelse
03-05-2024
-
Endnu et grønt stempel af hotel i København
03-05-2024
-
En ting afholder dansk økonomi fra at klare sig endnu bedre
03-05-2024
-
På hans restaurant afhænger menuen af kokkens humør - men én ting, går han aldrig på kompromis med
03-05-2024
-
Risskov Rejser har ny direktør på plads
03-05-2024