Efter langstrakte forhandlinger er HORESTA og 3F blevet enige om en fornyelse af overenkomsten. Den gælder to år frem.

Aftalen betyder, at timelønnen fra den 1. marts 2023 reguleres med 4,5 kroner, og fra 1. marts 2024 med yderligere 4,5 kroner. Dermed lægger aftalen sig tæt op af gennembrudsforliget på industriens område.

HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss, er tilfreds med den nye aftale, selv om der er tale om et smalt forlig.

”Efter et år med voldsom inflation var vi forberedt på, at det ville blive svært at nå i mål. Men vi er tilfredse med, at det er lykkedes, og at vi til gengæld har fået ændret på en række vilkår i aftalen, som giver arbejdsgiverne mere fleksibilitet. Ikke så meget, som vi havde ønsket, men det er et skridt i den rigtige retning”, siger Pia E. Voss.

Overenskomstaftalen indebærer blandt andet, at det fremover bliver mere attraktivt for både arbejdsgivere og medarbejdere at gennemføre efter- og videreuddannelse. For eksempel vil det fremover blive muligt at få refunderet kursusafgifter fra Kompetencefonden.

De nye regler for weekendansatte betyder, at det bliver lettere at beskæftige medarbejdere, der ikke kan arbejde på hverdage. Tilsvarende giver det bedre mulighed for at imødekomme de medarbejdere, der ønsker at holde fri i weekenderne.

Alle medlemmer af HORESTA Arbejdsgiver modtager i dag en mail med detaljerne i forliget.

HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss, underskriver den nye overenskomstaftale sammen med John Frederiksen fra 3F.

HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss, underskriver den nye overenskomstaftale sammen med John Frederiksen fra 3F.

Mangel på arbejdskraft bremser vækst i turismen

Rekrutteringsproblemer for kokke og tjenere skaber store udfordringer for branchens drift og udvikling. HORESTA efterlyser politisk handling for at sikre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Log ind