Hotel- og restaurantbranchen har efterhånden fået godt fodfæste, men der bliver stadig registreret flere konkurser end før corona. Det viser nye konkurstal fra Danmarks Statistik, som netop er blevet offentliggjort.
I de første fire måneder af 2023 lå gennemsnittet af konkurser nemlig 57 pct. over gennemsnittet for årene 2015-2019. I år har 32 virksomheder i snit drejet nøglen om hver måned, mens det kun var tilfældet for 21 virksomheder i 2015-2019. Værst ser det ud for restaurantbranchen. Her har der været 125 konkurser i 2023, hvilket er 76 pct. flere konkurser sammenlignet med 2015-2019.
“Hotelbranchen klarer det generelt fornuftigt og er kommet godt tilbage efter nogle hårde corona-år og trods store udfordringer med stigende omkostninger i øjeblikket. Tallene viser, at restauranterne kæmper mere for at holde skruen i vandet, og det hænger i høj grad sammen med stigende energi- og fødevarepriser og tilbagebetalingen af coronalån, der presser økonomien,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA.
Selvom konkurstallene er særligt høje for hotel- og restaurantbranchen, er der generelt flere konkurser end tidligere. I erhvervslivet generelt har der i 2023 været ca. 37 pct. flere konkurser sammenlignet med gennemsnittet af perioden 2015-2019.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Norsk hotelmilliardær omdøber kendt hotelkæde
14-01-2025
-
Flere stillinger forsvinder fra positivlisten
14-01-2025
-
Verdensturismen boomer igen med stærk vækst i nye regioner
14-01-2025
-
HORESTA: Turismens glas er trekvart fyldt
14-01-2025
-
300.000 ansøgninger til Joe & The Juice: AI erstatter traditionelle jobansøgninger
14-01-2025
-
AI skaber nye muligheder for turismebranchen
14-01-2025
-
Andelsdiskotek kan blive samlingspunkt for Vordingborgs unge
14-01-2025