Nordea-fondens Værkstedspulje har uddelt 100,5 millioner kroner til erhvervsuddannelser og FGU- skoler i Danmark. Hotel- og restaurantbranchens uddannelser får del i 8,1 millioner kroner af puljen fordelt til College 360 og FGU Fyn.

College 360 har fået tildelt 4,6 millioner kroner til bl.a. indkøb af udstyr til hotel- og restaurantområdet mens FGU Fyn modtager 3,5 millioner kroner til en opgradering af de eksisterende undervisningsfaciliteter med bl.a. et nyt klimakøkken til eleverne, der sætter fokus på mindre madspild og samtidigt reducerer det klimaaftryk, madlavningen medfører.

Uddelingen vækker glæde hos HORESTA, der dog ønsker en højere prioritering af hotel- og restaurantbranchens uddannelser, der til tider bliver nedprioriteret i forhold til de tekniske uddannelser.

“Vi er selvfølgelig glade for Nordea-fondens initiativ og tildelinger, som er med til at løfte erhvervsuddannelsesområdet generelt. Men vi havde gerne set, at flere af midlerne var gået til vores uddannelser, som ofte bliver overset til fordel for de tekniske uddannelser. Der er f.eks. et stort behov for, at skolerne får opdateret de læringsmiljøer, eleverne møder på gastronomuddannelsen. Her er læringen i høj grad koncentreret om praksislæring, hvor flere skoler mangler tidssvarende køkkener og har et behov for at sikre udvikling af grønne og bæredygtige læringsrum. Derudover er der på tværs af branchens uddannelser brug for moderne udstyr, så eleverne er bedre rustet til den verden, de møder når de træder ind på arbejdsmarkedet,” siger Pia Svane, der er uddannelseschef i HORESTA.

Langt over 100 har taget kursus for oplæringsansvarlige

HORESTA og 3F har stor succes med et nyt kursus, som blandt andet skal sikre bedre lærepladser for elever. Over 100 har gennemført kurset det seneste halve år. En af dem er Jesper Ballisager, konferencekoordinator hos Severin

Webinar: Genvejen til international arbejdskraft

Mange virksomheder har udfordringer med at rekruttere kvalificerede medarbejdere, men er du åben overfor at ansætte medarbejdere fra udlandet er der gratis hjælp at hente. Det kan du høre mere om på et webinar den 25. marts.

Log ind