I 42 pct. af alle tilfælde hvor en restaurant eller et hotel søger medarbejdere lykkes det ikke, eller også må virksomheden ansætte en medarbejder med en anden profil end den, som de havde i tankerne. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Erhvervet deler førstepladsen med bygge- og anlægsbranchen.
Branchens største rekrutteringsudfordringer finder man på Sjælland, i Østjylland og i hovedstaden. I København finder man faktisk halvdelen af branchens forgæves rekrutteringer.
”Det er rigtig mange virksomheder, der ikke oplever at få besat deres ledige stillinger. Det gør det svært at indfri virksomhedens fulde potentiale, og det kalder på, at man politisk sætter sig tilbage til forhandlingsbordet og blandt andet lander en aftale med effekt på udenlandsk arbejdskraft,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør, HORESTA.
Sammenlagt har erhvervet haft 10.560 forgæves rekrutteringer i perioden fra juni til november, og HORESTA estimerer, at branchen fra januar frem mod højsæsonen står over for at skulle ansætte flere end 34.000 nye kolleger.
Blandt de stillingsbetegnelser som virksomhederne har sværest ved at besætte finder man kokke, tjenere og rengøringsassistenter.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Norsk hotelmilliardær omdøber kendt hotelkæde
14-01-2025
-
Flere stillinger forsvinder fra positivlisten
14-01-2025
-
Verdensturismen boomer igen med stærk vækst i nye regioner
14-01-2025
-
HORESTA: Turismens glas er trekvart fyldt
14-01-2025
-
300.000 ansøgninger til Joe & The Juice: AI erstatter traditionelle jobansøgninger
14-01-2025
-
AI skaber nye muligheder for turismebranchen
14-01-2025
-
Andelsdiskotek kan blive samlingspunkt for Vordingborgs unge
14-01-2025