”Vi har købt en tom højskole fra 1961. Byggeriet er fredet fra inderst til yderst, og det samme gælder det store haveanlæg af C. T.H Sørensen,” siger Maja Raabye Füchsel, der er direktør i Højhuset.

Hun fortæller, at højhusets 90 værelser og fællesområder vil gennemgå en større renovering gennem fondsmidler. Og den endelige oplevelse vil være helt anderledes end de fleste af landets andre hoteller.

”Det her er en social hoteloplevelse, hvor gæsten tjekker ind i et fællesskab. Både det fællesskab der opstår mellem to fremmede, som drikker kaffe i pejsestuen, mellem deltagerne til morgensang i spisesalen og mellem de personer, som sætter sig i auditoriet til et pop-up foredrag om crypto-kunst,” siger direktøren.

Sparring på drift og personale
Direktøren og holdet bag Højhuset har ønsket at skabe en kombination af højskoleliv og lækkert hotel, da de mener, at begge dele er populært som aldrig før.  

”Et hotelophold hos os kan være en klassiske overnatning med morgenmad, men det kan også være et hurtigt højskoleophold,” siger direktøren og understreger, at de også vil gøre godt brug af Højhusets beliggenhed i Midtjylland.

”Vi har jo landbrugets friske råvarer lige ved hånden. Råvarer, som med stor succes, bliver gjort ret kommercielle i hovedstaden. Mælken du får til kaffen kommer fra koen som står lige ude på marken.”

Højhusets største udfordring lige nu er dog at skabe bæredygtighed i et fredet byggeri. Og det er også én af grundene til, at de netop har meldt sig ind i HORESTA.

”Vi har meldt os ind både for at sparring til den driftsrelaterede del af byggeriet men også for sparring i forhold til personale.”

 

Konkursramt hotel solgt på tvangsauktion

I løbet af et år gik stedet konkurs to gange. Nu har et investeringsfirma købt et sjællandsk badehotel på tvangsauktion, og man ønsker at finde nogen til at drive stedet.

Log ind