Et flertal i Folketinget blev i går enige om en justering af taxiloven. Som en del af aftalen blev det besluttet af lave en analyse af taxibetjeningen i landdistrikterne, og det glæder HORESTA.
”Liberaliseringen af taxilovgivningen har ramt landdistrikterne meget hårdt. Det er helt naturligt blevet attraktivt for mange vognmænd og deres chauffører at søge ind mod de større byer. Men udviklingen har enorm betydning for betjeningen af hoteller, restauranter, kroer, kursus- og konferencecentre med videre. Inden Coronakrisen ramte landet var det sværere og sværere at få en taxi uden for de største byer, og det er helt uholdbart,” siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.
HORESTA gennemførte i 2019 en større undersøgelse af taxibetjeningen blandt medlemmerne, og her svarede 76 procent af virksomhederne uden for de større byer, at de oplevede problemer med betjeningen.
”Nu ser vi ind i en genåbningsfase, hvor vi hurtigst muligt skal tilbage på før-krise-niveau i vores erhverv. Her er det afgørende, at der er så få benspænd som muligt for at drive virksomhed i et erhverv, som alene i 2020 mistede 21 milliarder kroner i omsætning”, siger Kirsten Munch.
Før Coronakrisen følte mange virksomheder i landdistrikterne sig presset til selv at køre gæster til deres møder, deres hjem eller fly.
”Vi ser helst et godt samarbejde med taxibranchen, hvor vi hver især gør, hvad vi er bedst til. Men hvis der ingen taxier er at få, så kan det være en løsning, at det bliver muligt for oplevelseserhvervet at transportere egne gæster,” siger Kirsten Munch.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Manglende Airbnb-evaluering skaber frustration i branchen
22-12-2024
-
Dagrofa overtager Den Danske Spiseguide
22-12-2024
-
Nyt luksushotel på vej i Næstved skaber debat
22-12-2024
-
Unge ejere genopliver historisk badehotel på Langeland
22-12-2024
-
Historisk vandrehjem moderniseres med stor donation
22-12-2024
-
Forbrugertillid når årets bund
22-12-2024
-
Lindner Hotels søger løsning efter konkursbegæring
22-12-2024