Hvis et forslag fastholdes i en ny nattelivsplan for København, vil det de facto betyde, at Københavns Kommune har mulighed for helt systematisk at lukke alle de virksomheder, de ikke ønsker i det københavnske natteliv. Og helt uden mulighed for at omgøre en sådan beslutning. Derfor er HORESTA og en række øvrige organisationer gået sammen om et fælles opråb.
Organisationerne stiller blandt andet spørgsmålene, om dette virkelig er det signal, som Københavns Kommune vil sende til omverdenen, at der er nogle virksomheder, som ikke alle velkomne? Og om det virkelig er den måde, man vil behandle et erhverv, som lige nu kæmper for deres eksistens og overlevelse, på?
Budskabet lyder, at det ikke er måden, hvorpå man skaber et stærkt brand som erhvervsvenlig kommune.
Afsluttende skriver organisationerne, at udfordringerne i det københavnske natteliv ikke går væk ved at fjerne det professionelle restauration- og nattelivs eksistensgrundlag. Det løses i dialog og samarbejder med Københavns Kommune på tværs af brancher og interessenter. Og det er den vej, vi skal fortsætte ad.
Afsenderne er Ejendom Danmark, Vin & Spiritus Organisation i Danmark, DRC – Danmarks Restauranter & Cafeer, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Danmarks Rejsebureau Forening Bryggeriforeningen, SMVdanmark, Dansk Live, KBH – Commerce & Culture, Nyhavn – Restauranterne og Barerne i Nyhavn, De Samvirkende Købmænd og HORESTA
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Danskerne prioriterer oplevelser over materielle køb
30-10-2024
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen når rekordniveau
30-10-2024
-
Danskerne ser positivt på turismens effekt lokalt
30-10-2024
-
Hotelinvestorer peger på London og Paris som topdestinationer
30-10-2024
-
Tivoli opnår historisk høj sommersæsonomsætning
30-10-2024
-
Rekom ændrer kurs: Fokus på drift fremfor vækst
30-10-2024
-
HORESTA: Kommunale autocamperpladser presser campingbranchen
30-10-2024