HORESTA vil gerne hjælpe erhvervet med den bæredygtige omstilling, og organisationen har derfor arrangeret en række webinarer i den kommende tid, der tager relevante emner omkring bæredygtighed op, lige fra take-away og emballage til CO2-beregning og kompensation. 

Dette webinar er det tredje i rækken af HORESTAs SusDaneable webinarer, og det vil omhandle take-away og bæredygtig emballage. 

Webinaret finder sted den 3. juni fra kl. 13.00-14.30. Læs mere og tilmeld jer her.

For hvordan kan vi som branche stille krav til vores leverandører og få leveret kvalitetsprodukter, der ikke er for dyre, og som samtidig lever op til fødevarereglerne? Hvad er de mest bæredygtige alternativer? Hvordan kan de genanvendes? Hvilke produkttyper kan bruges og hvilke kan ikke?

Program

  1. Velkomst,
  2. Kort intro til emnet og sektorsamarbejdet med Miljøstyrelsen (10 min)
  3. Overblik: Optimering af emballage – teknisk og reguleringsmæssigt (20 min)

v/ Søren Rahbek Østergaard, Teknologisk Institut (alternativt Stig Irving Olsen, DTU)

  1. Kundetilpassede strategier for bæredygtig engangsartikler (15 min.)

v Tommy Husen, Head of Group Procurement, Abena

  1. Cases fra branchen:
  • Pant Z (10 min),

v/ Anders Barsøe, Letz Sushi

  • Emballagegenanvendelse i cateringbranchen (10 min)

v/ Michelle Rahbæk, Jespers Torvekøkken

  1. Afhentning og behandling af affald (15 min)

v/ HCS

  1. Spørgsmål (10 min)
  2. Mere information og tak for i dag

Pas på med miljømarkedsføring

For hotel- og restaurationsbranchen, der i stigende grad ønsker at signalere bæredygtighed, er det vigtigt at træde varsomt i miljømarkedsføringen. En sag med BMW viser, hvor dyrt og skadeligt det kan være at bruge vildledende udsagn om bæredygtighed.

Minister i nytårsartikel: Turismen skal udvikles og udvides

Morten Dahlin (V) præsenterer i en nytårsartikel sine syn på og ønsker for turismen i 2025. Han vil arbejde for at fremme strategier for bæredygtig turisme, helårsturisme og nye investeringer, der skal sikre vækst og arbejdspladser i hele Danmark.

Log ind