Antallet af vaccinerede danskere er på himmelflugt, og tilsvarende styrtdykker antallet af Coronasmittede og indlagte. Samtidig kigger Danmark ind i en sommer, hvor der til sammenligning med sidste år var meget få smittede. Derfor mener HORESTA, at det er aktuelt at genbesøge genåbningsaftalen og tidspunktet for udfasning af restriktioner. Det professionelle natteliv er den del af erhvervet, som står sidst i køen til at genåbne 1. september. Og med den meget positive situation vi har i Danmark, giver det mening at fremrykke genåbningen af disse  virksomheder.

”Vi skal jo ikke holde virksomheder tvangslukket eller bevare restriktioner uden grund. Smitten er næsten ikke-eksisterende, og vi har virksomheder, der tripper for at igen at kunne give deres gæster den fulde oplevelse, komme ud af kompensationsordningerne og tjene deres egne penge. Hvad angår nattelivet, er det jo heller ikke sådan, at festerne udebliver, fordi de professionelle aktører er lukkede. De unge og festglade mødes uanset hvad. Det gjorde de sidste sommer, og det vil de gøre igen i år. En genåbning af nattelivet vil sikre, at det kan ske i ansvarlige rammer i stedet for i parker, på pladser eller i private hjem, hvor der ikke er opsyn”, siger Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi, der tirsdag eftermiddag var i News & Co.

Hun understreger, at der er virksomheder i erhvervet, der har været tvangslukkede i snart 1,5 år, hvor de hver eneste dag har haft penge med på arbejde.

”Vi har efterhånden vaccineret stort set alle dem over 50 år, de udsatte og sårbare samt frontlinjepersonalet. Corona forsvinder ikke, og der er lige nu ingen belastning af vores sundhedsvæsen som følge af smitte. Derfor mener vi ikke, at man kan blive ved med at fratage virksomhederne deres forretningsgrundlag og påføre dem økonomiske tab,” fortæller Annette Hyldebrandt.

Log ind