HORESTA glæder sig over, at sundhedsmyndighederne har besluttet at hæve incidensgrænserne for, hvornår sogne og kommuner skal nedlukkes. Men efterlyser samtidig at modellen bliver ændret, så turistattraktioner udgår fra listen over virksomheder, der skal lukkes ved de lokale nedlukninger.

”Vi mener, at det er almindelig sund fornuft at fjerne nedlukningsrisikoen for turistattraktionerne. Gæsterne kommer stort set alle dertil fra områder uden for de pågældende kommuner og sogne, og desuden har de coronapas med. Derfor er der ingen logisk grund til, at de er omfattet af en nedlukning”, siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i HORESTA.

Han opfordrer derfor til, at bekendtgørelserne for nedlukninger af henholdsvis sogne og kommuner bliver ændret.

Kristian Nørgaard påpeger, at mange af landets kulturinstitutioner og forlystelsesparker kæmper en hård kamp for at få skabt omsætning igen oven på coronakrisen.

”Lige nu mangler de i vid udstrækning de udenlandske turister, og kravet om coronapas sætter desværre en stor begrænsning for antallet af danske gæster. Derfor er mange af attraktionerne stadigvæk langt fra tidligere tiders besøgstal og omsætning. At lukke dem ned midt i højsæsonen og skolernes sommerferie vil være katastrofalt,” siger Kristian Nørgaard.

HORESTA vinder principiel voldgiftssag inden for offshore

HORESTA har vundet en vigtig faglig voldgiftssag inden for offshore-overenskomsten med 3F Privat Service, Hotel og Restauration. Sagen kunne have medført store ekstra omkostninger for de berørte virksomheder på overenskomsten.

HORESTA vil have Airbnb tøjlet

Lejeboliger, som udlejes til turister gennem Airbnb, er ikke underlagt de samme regler som andre kommercielle overnatningsformer. Hos HORESTA efterspørger man mere kontrol med platformen.

Log ind