Om nogle måneder står de store skoleelever igen i kø ved alteret for at bekende deres tro. Eller det var i hvert fald planen. For lige som mange andre steder i samfundet oplever kirkerne mange spørgsmål forbundet med afvikling af arrangementer den kommende tid, og nogle sogne reagerer ved at udskyde og aflyse. Det mærker de virksomheder, der skulle have dannet rammer om den efterfølgende fest eller have stået for maden, fortæller HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.
Kirsten Munch forstår problematikken, for turisme- og oplevelseserhvervet har stået med mange af de samme spørgsmål fra gæsterne, som kirkerne nu oplever fra de unges familier angående afvikling af arrangementer. Men hun appellerer til, at kirkerne ikke aflyser konfirmationerne.
”Det går den rigtige vej med smitten, og forhåbentlig kan vi snart få lov at genåbne. Og så skal forsamlingsforbuddet også hæves. Vi håber, at dette vil ske tids nok til afviklingen af alle forårets store arrangementer, for danskerne har brug for at mødes, og erhvervslivet har i den grad brug for omsætningen fra selskaberne,” siger Kirsten Munch.
Hun efterlyser udmeldinger fra myndigheder, som vil skabe ro for både præster, virksomhederne og de mange familier, der ser frem mod festlighederne forbundet med forårets milepæle. Og Kirsten Munch er sikker på, at der også kan gentænkes afvikling her, så det sker så ansvarligt som overhovedet muligt.
”Virksomhederne overholder alle retningslinjer, og mange unge har vænnet sig til konfirmationsforberedelse over computeren. Så frem for at udskyde konfirmationerne, kan de med fordel afvikles i kirken i mindre hold, som sikrer afstand mellem gæster, hvis forsamlingsloftet fortsat på det tidspunkt skulle være en forhindring”, tilføjer Kirsten Munch.
Knap 50.000 unge blev i 2019 konfirmeret i den danske folkekirke.
Nordea lavede i 2016 en analyse, der viser, at konfirmationer (og non-firmationer) i gennemsnit har 37 gæster og koster 20.000 kr. Hertil kommer den omsætning, som erhvervslivet lige nu risikerer at miste fra fødselsdage og bryllupper m.m., hvis regeringen ikke melder klart ud om fremtiden, så folk føler sig nødsagede til at aflyse.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Flertal af danskerne ser positivt på turismen
19-12-2024
-
Danmark fører an med flest nye hotelværelser i Norden
19-12-2024
-
Wolt vil tilbyde lån til restauranter
19-12-2024
-
Ny liste skal skabe klarhed om certificeringer
19-12-2024
-
Vesterhavet slår rekord i udenlandske overnatninger
19-12-2024
-
Novo Nordisk overtager Strandhotel Røsnæs
19-12-2024
-
Sønderjysk hotel får nye ejere – genåbner i 2025
19-12-2024