Fødevarestyrelsen vil med en ny kontrolkampagne fra marts være med til at sikre fokus på, at f.eks. restauranter og kantiner, som producerer varm mad og efterfølgende nedkøler, har en god styring af og fokus på nedkølingsprocessen.
Virksomhederne vil få introduktion til værktøjet SiTTi. Virksomhederne kan bruge dette værktøj til at få svar på, hvordan fødevarer kan varmebehandles, nedkøles eller varmholdes på en måde, så fødevaresikkerheden er i orden.
Sygdomsfremkaldende bakterier som Clostridium perfringens og Bacillus cereus kan overleve en regelret varmebehandling og, når temperaturforholdene er gunstige i et vist tidsrum, vokse frem og danne giftstoffer, som man kan blive syg af. Korrekt nedkøling af fødevarer er derfor helt afgørende for fødevaresikkerheden.
Har I spørgsmål til kontrolkampagnen, er I velkommen til at kontakte HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Marriott runder 9.300 hoteller globalt
04-02-2025
-
Helsingør ændrer nattelivsregler for unge
04-02-2025
-
Norske Strawberry investerer stort: Kurs mod 250 hoteller
04-02-2025
-
Pizza Hut gør comeback med 15 nye restauranter
04-02-2025
-
Turismens CO2-aftryk falder trods vækst
04-02-2025
-
6 af 10 danskere vil bruge flere penge på rejser fremover
04-02-2025
-
Sunset Boulevard åbner ny restaurant i Næstved
04-02-2025
-
Nye ejere overtager kendt hotel i Ærøskøbing
04-02-2025