Antallet af hotelkonkurser blev næsten fordoblet i 2020, hvor 19 overnatningsvirksomheder måtte dreje nøglen om. Året forinden var det blot 11 forretninger, der havde været i samme ulykkelige situation. I 2020 kostede hotelkonkurserne 212 fuldtidsstillinger, hvilket var mere end en firdobling sammenlignet med 2019.

HORESTAs analyseafdeling er dykket ned i tallene, som blandt andet viser, at hovedstaden stod for flere end halvdelen af konkurserne, fortæller cheføkonom i HORESTA, Jonas Kjær.

”Hotellerne havde et hårdt forår, og de håbede på omsætning i løbet af sommeren. Det håb blev slukket af blandt andet grænselukninger og 6 dages-reglen. Og København blev hårdest ramt, da virksomhederne her typisk har haft den største andel af udenlandske gæster,” fortæller Jonas Kjær.

Han frygter, at konkurserne ikke har toppet endnu. Virksomhederne har fortsat store regninger til løn og faste omkostninger hver eneste måned, og på et tidspunkt vil kassen være tom, når der samtidig ikke er nogle gæster.

”Dem, der er hårdest ramte, er desværre også dem, der har de længste udsigter til normale tilstande. For gæsterne kommer ikke nødvendigvis igen fra hele verden denne sommer. Disse hoteller og overnatningssteder har brug for at vide, at hjælpen rækker længere ud i fremtiden, så et års kompensation ikke er spildt, da virksomhederne risikerer at måtte dreje nøglen om,” fortæller HORESTAs cheføkonom, som efterlyser en plan for genåbningen.

20240604 DSC00454
Cheføkonom
Jonas Kjær

Konkursramt hotel solgt på tvangsauktion

I løbet af et år gik stedet konkurs to gange. Nu har et investeringsfirma købt et sjællandsk badehotel på tvangsauktion, og man ønsker at finde nogen til at drive stedet.

Log ind