HORESTA opfordrer regering og Folketing til at rette fokus mod, hvordan turisme- og oplevelsesøkonomien kan hjælpes igennem den aktuelle krise. Det bør ske ved at udarbejde en overordnet fremadrettet plan, som både indeholder pejlemærker for genåbning samt garanti for et økonomisk sikkerhedsnet for de virksomheder, som i over 1 år har været enten tvangslukket eller de facto lukket.
”Der skal gang i beregningerne for genåbning og ophævelse af de mest begrænsende restriktioner, og det kan ikke gå stærkt nok”, understreger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.
Opfordringen kommer efter onsdagens udmelding fra regeringen om genåbning af en begrænset del af samfundet. Som ventet var lettelse af restriktioner for hotel-, restaurant- og turisterhvervet ikke med, dog med undtagelse af de udendørs kulturinstitutioner, som HORESTA er meget tilfreds med nu kan genåbne.
Hele turisme- og oplevelseserhvervet er ekstremt hårdt ramt af den aktuelle nedlukning og har størstedelen af 2020 og hele 2021 haft en omsætning, der de facto svarer til en nedlukning.
”Det er ikke rimeligt, at turisme- og oplevelseserhvervet skal blive ved med at holde for og tabe penge hver eneste dag. Det er der ingen, der kan holde til i længden. Det er afgørende, at man som følge af de stærkt begrænsende restriktioner ser på nye hjælpepakker. Både for de tvangslukkede virksomheder og for dem, som stadig ingen gæster har. Forårets hjælpepakker blev skabt for at imødegå en akut situation. Nu bør de justeres til en virkelighed, hvor den ”akutte situation” varer i mere end et år, for det giver sig selv, at det så er helt andre midler, der skal til ” siger sagde K. Østergaard til TV2 News.
(artiklen fortsætter under billedet)
HORESTA havde ikke forventet en genåbning af erhvervet i denne ombæring, men undrer sig over, at næste etape af genåbningen skal være så lang.
”Med dagens udmelding er restriktionerne forlænget til efter påske, og det samme er dermed usikkerheden i erhvervet. Når erhvervet rykkes tilbage i køen, og de hårdt prøvede virksomheder dermed påføres endnu en regning, bør virksomhederne som minimum have krav på at vide, hvornår de forventes at kunne genåbne, og hvornår de mest erhvervsbegrænsende restriktioner forventes ophævet. Vi har ikke kun brug for ”forståelse”, vi har brug for action!,” siger Katia K. Østergaard.
Hun gør opmærksom på, at Statens Serum Institut primo februar offentliggjorde en undersøgelse, der viser, at smitterisikoen på hoteller og i restauranter ikke er større end i resten af samfundet.
HORESTA mener, at der er en række aktiviteter i de virksomheder, der ikke er tvangslukkede, som kunne have været medtaget allerede i denne fase. Katia K. Østergaard fremhæver, bl.a. at de møder som i dag kan finde sted ude i virksomhederne også bør være mulige at afholde på et hotel eller konferencesteder. Desuden bør hotellerne have mulighed for at servere måltider til de få gæster, som de har boende – desværre er der masser af plads på hotellerne til at sikre endog meget stor afstand.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Danskerne prioriterer oplevelser over materielle køb
30-10-2024
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen når rekordniveau
30-10-2024
-
Danskerne ser positivt på turismens effekt lokalt
30-10-2024
-
Hotelinvestorer peger på London og Paris som topdestinationer
30-10-2024
-
Tivoli opnår historisk høj sommersæsonomsætning
30-10-2024
-
Rekom ændrer kurs: Fokus på drift fremfor vækst
30-10-2024
-
HORESTA: Kommunale autocamperpladser presser campingbranchen
30-10-2024