Borgere skal testes to gange om ugen. Sådan lød den helt store overskrift på det pressemøde, som regeringen her til formiddag holdt sammen med KL og Danske Regioner. Det danner sammen med en positiv udvikling i antallet af smittede grundlag for, at der regnes på scenarier for genåbning af mindre forretninger, og at de ældre børn kan komme i skole igen.
HORESTA mener, at den positive udvikling i smitten også bør lede til nye muligheder for de hårdt ramte virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet. Hoteller, vandrehjem og møde- og konferencesteder er blandt de steder, der i dag ikke er tvangslukkede og gerne må holde åbent, men hvor forretningen reelt set er væk.
”Det er giver ikke megen mening, at det er tilladt at holde møder på en produktionsvirksomhed, men på grund af forsamlingsforbuddet, må de samme mennesker ikke mødes på et konferencested. Det bør der åbnes for her og nu. På samme måde skal hotellerne have mulighed for at udnytte deres faciliteter til fulde, så overnattende gæster kan bruge hotellets spa eller kan spise deres morgenmad i restauranten frem for på værelset. Ligesom at når børnene først kan komme i skole, skal det heller ikke længere anbefales at droppe lejrskolerne,” siger adm. direktør i HORESTA, Katia K. Østergaard.
”Der er brug for en kontrolleret åbning af de dele af erhvervet, der ikke i dag er tvangslukkede, så virksomhederne får mulighed for øge omsætningen, og at det naturligvis kan og skal foregå sundhedsmæssigt forsvarligt med respekt for afstand og hygiejne,” siger Katia K. Østergaard.
Hun tilføjer, at der bør meldes en plan ud for, hvordan erhvervslivet skal genåbnes så snart, at beregningerne fra regeringens ekspertgruppe foreligger.
”Vi er i en situation, hvor der er brug for at sikre, at virksomhederne og de mange ansatte kommer det sidste stykke gennem denne krise. Coronanedlukningerne har i vores erhverv stået på i snart et år nu, og der er ikke længere en robusthed i virksomhederne til at modstå yderligere nedlukninger eller restriktioner. Enten skal der være en fuld kompensation, eller også skal virksomhederne have mulighed for at have at skabe en økonomisk bæredygtig forretning,” siger HORESTAs adm. direktør.
Katia K. Østergaard hæfter sig blandt andet ved en ny undersøgelse fra Statens Serum Institut, som viser, at der ingen tegn er på, at sammenkomster med færre end 20 gæster udgør en øget risiko for smitte med Corona, ligesom der ikke er øget risiko ved at gå på restaurant eller cafe.
”Det er i alles interesse, at vi holder det lave smitteniveau, så vi kan komme ud på den anden side. Men det er vigtigt at øge virksomhedernes handlemuligheder på en sikker og sundhedsmæssig forsvarlig måde, som samtidig kan styrke virksomhederne økonomisk i denne svære tid,” siger Katia K. Østergaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Manglende Airbnb-evaluering skaber frustration i branchen
22-12-2024
-
Dagrofa overtager Den Danske Spiseguide
22-12-2024
-
Nyt luksushotel på vej i Næstved skaber debat
22-12-2024
-
Unge ejere genopliver historisk badehotel på Langeland
22-12-2024
-
Historisk vandrehjem moderniseres med stor donation
22-12-2024
-
Forbrugertillid når årets bund
22-12-2024
-
Lindner Hotels søger løsning efter konkursbegæring
22-12-2024