HORESTA opfordrer nu regeringen til at lave en plan for, hvornår restriktioner og tvangslukninger i hotel-, restaurant- og turisterhvervet kan fases ud.

”Siden starten af november har vi igen været ramt af statslige krav, som har begrænset vores muligheder for at skabe omsætning, og nu er flere af vores medlemmer tvangslukkede eller hårdt ramt af restriktioner. Ingen kan give garantier eller forudsige smittesituationen nøjagtigt, men efter snart to år med Corona, så er der brug for pejlemærker for, hvornår restriktioner indføres og udfases”, siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i HORESTA.

Han sigter særligt til virksomheder med lang bookinghorisont, som har brug for at kunne planlægge måneder forud.

”Hoteller samt messe-, møde- og konferencecentre har lange bookinghorisonter. Hvis virksomhederne skal kunne tage ordrer ind, ansætte personale og gøre klar, så har vi og vores gæster brug for pejlemærker. Samtidig er den økonomiske situation mange steder svær, hvor viden er afgørende af hensyn til budgettering, finansiering og fastholdelse af medarbejdere”, siger Kristian Nørgaard.

Han efterlyser samtidig, at der kigges nærmere på turisme- og oplevelseserhvervets situation efter den tredje nedlukning i form af en økonomisk genopretningsplan for erhvervet. Planen skal få virksomhederne gennem krisen og sikre genopretning af erhvervet bagefter.

“Hoteller, restauranter, cateringvirksomheder og leverandørerne har taget en stor økonomisk regning de seneste to år. Mange virksomheder skal til foråret tilbagebetale den udskudte moms, og det er svært, når restriktionerne igen stopper muligheden for indtjening. Samtidig skal der ses på stimuli, der kan kickstarte erhvervet, når genåbningen kommer, siger Kristian Nørgaard.

HORESTA: Hotellerne ser optimistisk på fremtiden

En ny medlemsundersøgelse blandt HORESTAs hotelmedlemmer viser, at branchen generelt forventer et positivt 2024 og betragter deres økonomiske situation som god. Særligt større hoteller forventer en omsætningsvækst i år.

Log ind